Chaos in openingstijdrit Ronde van het Baskenland: Roglic rijdt verkeerd, Evenepoel komt ten val
Remco Evenepoel kwam onderweg ten val - foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 15:52

Chaos in openingstijdrit Ronde van het Baskenland: Roglic rijdt verkeerd, Evenepoel komt ten val

Over de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland valt het nodige te vertellen. Nog voor de start van de tijdrit werd Tom Pidcock naar het ziekenhuis vervoerd na een val in de verkenning, maar tijdens de tijdrit liep ook niet alles op rolletjes voor Primoz Roglic en Remco Evenepoel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roglic heeft voorlopig de snelste tijd aan de finish in Irun, maar de Sloveen van BORA-hansgrohe kende gek genoeg niet eens een vlekkeloze tijdrit. In één van de laatste bochten schoot hij namelijk rechtdoor, waar hij linksaf had gemoeten. Roglic bleef echter ijzig kalm, draaide rustig en snel weer om en vervolgde zijn weg naar de daadwerkelijke finish. Hier wist hij een zeer sterke eindtijd (12:34) te realiseren.

Roglic bleek aan de finish liefst elf seconden sneller dan Remco Evenepoel, maar voor de huidige wereldkampioen in het tijdrijden zijn er ook verzachtende omstandigheden. De kopman van Soudal Quick-Step kwam vlak na de start, in de tweede bocht, namelijk ten val. Evenepoel moest daarna met een gescheurde broek zijn weg vervolgen, maar wist de schade aan de streep dus te beperken tot een tiental seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.