Tom Pidcock naar ziekenhuis na val tijdens verkenning tijdrit Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos (archief)
maandag 1 april 2024 om 14:12

Tom Pidcock naar ziekenhuis na val tijdens verkenning tijdrit Ronde van het Baskenland

Tom Pidcock heeft zich op het allerlaatste moment moeten terugtrekken voor de Ronde van het Baskenland. De Brit kwam ten val tijdens de verkenning van de openingstijdrit in en rond Irun, zo meldt zijn ploeg INEOS Grenadiers via sociale media.

Het is momenteel nog onduidelijk hoe het met Pidcock is gesteld, maar hij is wel afgevoerd naar het ziekenhuis. “Na overleg tussen onze teamarts en de medische staf van de Ronde van het Baskenland is Tom voor verdere evaluatie naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. We zullen nog met meer informatie naar buiten komen”, laat INEOS Grenadiers weten op X.

INEOS Grenadiers begint vandaag dus zonder zijn beoogde kopman aan de zesdaagse Ronde van het Baskenland. Pidcock leek een van de (schaduw)favorieten voor de eindoverwinning, gezien zijn vormpeil. Ook het parcours – met de vele korte en bovenal steile Baskische beklimmingen – leek hem op het lijf geschreven.

Voor Pidcock was de Ronde van het Baskenland ook een belangrijke voorbereidingskoers op de aankomende heuvelklassiekers: de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Het is nog onduidelijk of hij op tijd fit geraakt voor deze wedstrijden, of dat hij zijn programma moet omgooien.

INEOS Grenadiers, de ploeg van de onfortuinlijke Pidcock, rekent de komende dagen in het Baskenland nog wel op Carlos Rodríguez, Omar Fraile, Ethan Hayter, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski en Brandon Smith Rivera.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.