Zeger Schaeken
woensdag 1 mei 2024 om 07:45

Frederik Frison maakt rentree na bizarre blessure: “Herstel met veel ups en downs”

Video Frederik Frison heeft afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd gereden na bijna drie maanden afwezigheid. De Belgische renner kreeg eind februari te maken met een lastige blessure. “Ik ben frisser dan mijn concurrenten, maar ik weet niet of dat per se een voordeel is”, vertelde Frison aan WielerFlits.

Enkele dagen voor het openingsweekend kwam het nieuws naar buiten dat Frison aangevallen was door een hond. De Kempenaar deed nog een keer zijn verhaal voor onze camera. “Mijn vrouw en dochter waren bij vrienden. Het waren eigenlijk kennissen van mijn vrouw vooral. Ik kwam wat later want ik moest nog naar de osteopaat. Toen ik uiteindelijk binnenkwam bij die mensen ben ik onmiddellijk aangevallen door hun hond.”

“Toen ik de wonde daar beneden zag (Frison werd gebeten in zijn edele delen, red.), wist ik meteen dat het niet goed was. Ik had snel door dat ik even buiten strijd ging zijn. Uiteindelijk moest ik achttien dagen van de fiets blijven. Daarna ben ik begonnen met wat uren op rollen, maar dat was beperkt. Het had allemaal wat tijd nodig.”

Lastig herstel
Het herstel liep ook niet helemaal van leien dakje. “Al snel nadat ik herbegonnen was, na vijf trainingen, moest ik weer een week stoppen. Ik had een stevige zwelling en er was ook bloed vanbinnen. Het ging dus wel wat op en af in het begin. Maar sinds een maand gaat het nu echt goed. Ik ben weer vertrokken. Ik ben dan ook blij om mijn eerste koers te kunnen rijden”, zei Frison ons voor de start van de Famenne Ardenne Classic. “Al bij al gaat het wel goed nu.”

“Er is natuurlijk nog werk aan de conditie. Daarom rijd ik nu deze koersen om te verbeteren en weer op niveau te komen. Hopelijk pakt dat later goed uit. Mijn basis is nu goed, maar ik mis intensiteit. Dit is dus puur voorbereiding op een aantal mooie koersen die volgen. Ik wil bijvoorbeeld goed zijn in de Vierdaagse van Duinkerke, Rund um Köln, het Circuit de Wallonie en de Ronde van Zwitserland.”

Kansen in het najaar
“Daar zitten een aantal koersen bij die lijken op de voorjaarskoersen. Er zullen zich dus kansen aandienen, ook in de ontsnappingen. Of mijn frisheid een voordeel is? Frisser ben ik sowieso, maar ik weet niet of dat een voordeel is. Ik had liever toch wat koersen in de benen gehad. Nu moet ik echt weer van nul beginnen. Ik moet dus het ritme terugvinden. In het najaar pakt het misschien wel beter uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.