Egan Bernal gaat zich opmaken voor Tour de France
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 20:03

Egan Bernal gaat zich opmaken voor Tour de France

Egan Bernal zal ook dit jaar weer aan de start verschijnen van de Tour de France. De Colombiaan, vijf jaar geleden nog winnaar van La Grande Boucle, maakt deel uit van de selectie van INEOS Grenadiers. Dat meldde La Gazzetta dello Sport en bevestigde Bernal woensdag zelf op sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eind maart was er nog geen zekerheid over zijn Tourdeelname, maar bleek het al wel een serieuze optie. “Maar het zal wel allemaal afhangen van het verdere verloop van mijn seizoen. Ik kan wel stellen dat een deel van mijn waarden hetzelfde zijn of zelfs beter dan voor mijn val. Ze zijn niet goed genoeg om te winnen, maar ik boek nog wel elke dag progressie”, liet Bernal na de Ronde van Catalonië weten.

Het heeft even geduurd, maar Bernal koerst na zijn horrorcrash en daaropvolgende revalidatie weer ouderwets van voren. Na toptienklasseringen in de Tour Colombia, O Gran Camiño en Parijs-Nice werd hij zelfs derde in de Ronde van Catalonië. De 27-jarige klimmer wist zich daarna ook te onderscheiden in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië.

Bernal wist met deze goede prestaties de ploegleiding van INEOS Grenadiers te overtuigen, en dus mag hij zich opmaken voor zijn vijfde Tour de France. In 2018 maakte hij zijn Tourdebuut, een jaar later schreef hij geschiedenis door als eerste Colombiaan de Ronde van Frankrijk te winnen. In de daaropvolgende edities van 2020 (DNF) en 2023 (36ste) was hij veel minder succesvol.

Update

Na de Ronde van Romandië, waarin hij als tiende eindigde in het eindklassement, bevestigde de Colombiaan zijn deelname aan de Tour de France. “Met de zegen sluit ik het eerste deel van het seizoen af”, aldus Bernal op Instagram. “Ik ga nu een paar dagen naar Colombia om me daarna voor te bereiden op een goede Tour de France!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.