Christophe Noppe verlaat Valencia met pinkbreuk
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 12 februari 2019 om 08:24

Christophe Noppe verlaat Valencia met pinkbreuk

Brute pech voor Christophe Noppe. De 24-jarige Belg van Sport Vlaanderen-Baloise heeft namelijk in de laatste etappe van de Ronde van Valencia zijn pink gebroken, zo meldt zijn werkgever.

Noppe werd in de slotrit van de Spaanse meerdaagse uitgespeeld als sprinter bij de Belgische ProContinentale ploeg, maar zover kwam het niet. Hij was één van de slachtoffers van de massale valpartij in de laatste kilometer.

Na thuiskomst bracht de Oost-Vlaming een bezoekje aan de radioloog. Daar werd de pinkbreuk vastgesteld. Het gaat om een zogenoemde verplaatste breuk, die vandaag wordt vastgezet met een plaatje. Komende week zal de snelle snaak in ieder geval niet buiten mogen fietsen, meldt Sport Vlaanderen-Baloise in een communiqué. Noppe, onlangs nog knap vierde in de Trofeo Palma, mist hierdoor in ieder geval de Clásica de Almería.

De slotrit maakte overigens meer slachtoffers. Manuel Peñalver (Burgos-BH) blesseerde tijdens de valpartij zijn elleboog, maar scans wezen uit dat de jonge Spanjaard geen letsel heeft opgelopen. Diego Lopez (Fundación Euskadi) brak daarentegen al vroeg tijdens de door Dylan Groenewegen etappe zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.