Cian Uijtdebroeks zit weer op de fiets na opgave in Giro d’Italia
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 12:17

Cian Uijtdebroeks zit weer op de fiets na opgave in Giro d’Italia

Cian Uijtdebroeks leek klaar om een hoofdrol te vertolken in de 107e Giro d’Italia, maar de Belgische ronderenner van Visma | Lease a Bike moest halverwege de tweede week ziek opgeven. De 21-jarige coureur zag zo een mooie eindklassering in rook opgaan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar inmiddels kan Uijtdebroeks weer vooruit kijken en plannen. De beloftevolle coureur is hersteld van zijn ziekte en aan het trainen in de bergen, vermoedelijk in de Sierra Nevada, zo laat hij weten op Instagram. “Ik kom er langzaam maar zeker weer in”, zo luidt het bijschrift.

Uijtdebroeks liet eerder al van zich horen na zijn plotselinge opgave in de Giro d’Italia. Op sociale media liet de Belgische klimmer van Visma | Lease a Bike weten dat hij heel erg teleurgesteld is dat hij wegens ziekte moest afstappen, terwijl op de vijfde plaats stond in het algemeen klassement.

“Geen woorden kunnen mijn teleurstelling beschrijven op dit moment”, aldus Uijtdebroeks op Instagram. Daarbij plaatst hij enkele emotionele gezichtjes. “Door ziekte moet ik de Giro d’Italia verlaten. Ik wilde ploeg bedanken voor de geweldige steun. Jullie zijn allemaal helden voor mij.”

Uijtdebroeks was al de vierde uitvaller van het geplaagde Visma | Lease a Bike in de Giro d’Italia. Eerder moest de ploeg al afscheid nemen van Robert GesinkChristophe Laporte en Olav Kooij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.