Cookson: “Team Sky doet te weinig aan opleiding Britse renners”
donderdag 23 oktober 2014 om 13:54

Cookson: “Team Sky doet te weinig aan opleiding Britse renners”

Team Sky

foto: Sirotti

Brian Cookson is van mening dat Team Sky te weinig doet aan de opleiding van Britse talenten. Dat zegt de voorzitter van de internationale wielerunie in het blad Cycle Sport.

Cookson was in de beginjaren van Team Sky als voorzitter van de Britse wielerbond nauw betrokken bij de ploeg. Hoewel het team zich aanvankelijk vooral zou richten op de ontwikkeling van de Britse wielersport, ziet Cookson dat daar steeds minder van terecht komt.

“Ik ben terughoudend om Dave Brailsford op wat voor manier dan ook te bekritiseren omdat hij fantastische dingen heeft gedaan voor de Britse wielersport en Team Sky. Maar ik heb het gevoel dat de ploeg niet helemaal trouw is gebleven aan een van de redenen waarom zij is ontstaan,” klinkt het. “De gebroeders Yates zouden bijvoorbeeld voor Team Sky moeten rijden,” meent Cookson.

De 22-jarige tweeling Simon en Adam Yates maakten dit jaar hun profdebuut bij het Australische Orica-GreenEDGE. Zij worden gezien als de grootste Britse talenten van de afgelopen jaren. Team Sky had dit seizoen acht Britten onder contract, even veel als bij de start in 2010. De 22-jarige Joshua Edmondson was afgelopen jaar de jongste Brit in de ploeg. Vooralsnog telt de selectie voor 2015 slechts vijf Britse renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.