Giro 2024: Podiumceremonie verloopt niet vlekkeloos bij alle drie de truiendragers
foto: Cor Vos
zondag 5 mei 2024 om 10:13

Giro 2024: Podiumceremonie verloopt niet vlekkeloos bij alle drie de truiendragers

De Giro d’Italia deelde na afloop van de openingsrit naar Turijn opvallende beelden van de podiumceremonie. Drie truiendragers hadden namelijk moeite met het juist aantrekken van hun leiderstrui, waaronder ritwinnaar en roze trui Jhonatan Narváez van INEOS Grenadiers. Een komisch gezicht als je het zo op een rij zet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wat blijkt? De leiderstruien die door de Giro d’Italia worden uitgereikt op het podium hebben een rits aan de voorzijde. Bij veel andere wedstrijden zit die rits aan de achterzijde, waardoor de renners met beide handen in de mouwen duiken en het shirt aan de achterkant gesloten wordt. Maar nu dus niet, en dat ziet er wat lullig uit.

Klassementsleider Narváez maakte de fout bij de roze trui, en even later zien we ook dat Lilian Calmejane (Intermarché-Wanty) de bergtrui en Alex Baudin (Decathlon AG2R La Mondiale) de witte trui verkeerd willen aantrekken. Dat we geen beelden van de paarse trui zien, doet ons concluderen dat Narváez – ook leider in het puntenklassement – geleerd had van zijn eerste ‘fout’ bij de roze trui.

Filippo Fiorelli gelegenheidsdrager van paarse trui
Tijdens de tweede etappe van de Giro naar Oropa gaan we Narváez zien in de roze trui. Calmejane draagt de blauwe bergtrui en Baudin de witte jongerentrui. De paarse puntentrui zal om de schouders van Filippo Fiorelli zitten, omdat leider Narváez al de roze trui draagt en nummer twee Calmejane de officiële leider is van de bergtrui. Daardoor is nummer drie Fiorelli de gelegenheidsdrager van het paars.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.