Coquard sprint naar zege in Vierdaagse van Duinkerke, Wippert derde
foto: Sirotti
vrijdag 11 mei 2018 om 16:51

Coquard sprint naar zege in Vierdaagse van Duinkerke, Wippert derde

Bryan Coquard heeft de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn palmares bijgeschreven. De Franse spurter van Vital Concept boekte in Mont Saint-Eloi zijn tweede zege van het seizoen, voor Jasper de Buyst en landgenoot Wouter Wippert. Coquard neemt door zijn zege ook de leiderstrui over van Timothy Dupont.  

Julien Duval laatste overblijver vroege vlucht 
Na de schreeuw van opluchting van Nacer Bouhanni in Ecques, schoot het peloton zich om 12:15 in gang voor een heuvelachtige etappe in de Vierdaagse van Duinkerke. Vanuit startplaats Dainville lagen – over een afstand van 172,5 kilometer – meerdere heuveltjes de renners op te wachten, waaronder de stijgende laatste kilometer naar finishplaats Mont Saint-Eloi. Dit inspireerde Julien Duval, Lasse Norman Hansen en Jonas Rickaert om op avontuur te trekken.

De drie koplopers reden een maximale voorsprong bijeen van ruim drie minuten, maar het peloton had de zaken onder controle. De nervositeit in de kopgroep steeg met het naderen van de finale. Julien Duval bleek vooraan over de beste benen te beschikken; de Fransman koos het hazenpad met nog dertig kilometer te gaan. Norman Hansen ging in de achtervolging, maar zag later het heilloze van zijn missie in.

Julien Antomarchi trekt ten aanval, Coquard sprint naar overwinning
Met nog 25 kilometer op de teller reed Duval nog een kleine halve minuut voor het peloton uit. Net voor het ingaan van de laatste ronde – op 16 kilometer van de streep – bleek de renner van AG2R La Mondiale eraan voor de moeite. Hierop volgden aanvallen van Valentin Madouas en Julian Antomarchi. Die laatste wist een gaatje van een tiental seconden te slaan. Op vijf kilometer van de streep reed Antomarchi nog altijd vooruit, maar uiteindelijk werd er toch gesprint om de zege. Het was Bryan Coquard die over de snelste benen bleek te beschikken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2018 16:53
Wippert veruit de meest constante sprinter die hier meedoet, je gunt hem toch die zege. Nog één kans op zondag.
11 mei 2018 16:57
Hij staat in ieder geval bovenaan met de puntentrui
11 mei 2018 17:18
Mooi dat Wippert toch eindelijk wat uitslagen begint te rijden. Nu nog overwinningen.
11 mei 2018 17:32
Coquard gaat hier groen en geel pakken lijkt me. En terecht, lange neus naar de ASO.
11 mei 2018 17:36
Het wordt tijd voor Wippert vreemd dat ie zo is terug gevallen net als Hofland
11 mei 2018 17:37
@tvm
Ja alweer de tweede overwinning dit seizoen, hij is echt niet te stoppen!
Wat zal de ASO balen zeg....
11 mei 2018 19:17
Wippert begint toch beter te fietsen. Wordt niet meer uit het peloton gelost voor de finale en sprint verdienstelijk mee. Nu nog een keer winnen.
11 mei 2018 19:46
Die winst komt wel een keer als hij zo constant blijft

Om te reageren moet je ingelogd zijn.