Crescent Vårgårda, Mitchelton-Scott, Greg Van Avermaet
foto: Sirotti
vrijdag 10 augustus 2018 om 20:00

Crescent Vårgårda, Mitchelton-Scott, Greg Van Avermaet

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Women’s World Tour-wedstrijd Crescent Vårgårda, de selectie van Mitchelton-Scott voor de BinckBank Tour en Greg Van Avermaet.

Mitchelton-Scott mikt op Ewan en Durbridge in BinckBank Tour

Caleb Ewan is in de BinckBank Tour Mitchelton-Scotts speerpunt in de vlakke ritten. De 24-jarige Australiër, die onlangs een contract tekende bij Lotto Soudal voor de seizoenen 2019 en 2020, kwam één keer eerder uit in de Nederlands-Belgische rittenkoers; in 2016 kwam hij echter niet verder dan een twaalfde plaats. Luke Durbridge zal worden uitgespeeld voor het klassement. De 27-jarige Australiër was bij zijn eerste deelname in 2012 vijfde in het eindklassement.

Mitchelton-Scott voor de flag-nlflag-be BinckBank Tour
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alexander Edmondson
flag-au Caleb Ewan
flag-au Mathew Hayman
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-de Roger Kluge
flag-ca Svein Tuft


Van Avermaet: “BinckBank Tour was me vaker op het lijf geschreven”

Greg Van Avermaet maakt maandag alweer voor de negende keer in zijn loopbaan zijn opwachting in de BinckBank Tour, voorheen de Eneco Tour. De 33-jarige Belg rijdt zondag eerst nog het Europees kampioenschap op de weg. “De BinckBank Tour is een koers die me al vaak op het lijf was geschreven. Bovendien is het altijd leuk om in België te koersen”, zegt Van Avermaet, die al vier keer in de top vijf eindigde. “Dit jaar zal het een beetje anders zijn omdat ik net terugkeer van het EK wielrennen. We zullen zien hoe mijn lichaam daarop reageert, maar we hebben een goede ploeg en ik kijk ernaar uit.”

BMC voor de flag-nlflag-be BinckBank Tour
flag-lu Jempy Drucker
flag-ch Stefan Küng
flag-au Miles Scotson
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Francisco Ventoso
flag-be Loïc Vliegen


WaowDeals voor Zweedse World Tour-koersen

Het Zweedse Vårgårda is morgen en maandag het decor van twee wedstrijden in de Women’s World Tour; eerst staat er een ploegentijdrit op het programma, ’s maandags gevolgd door een rit in lijn. Voor het Nederlandse WaowDeals is de rit tegen de klok een mooie voorbereiding op het WK ploegentijdrit van volgende maand. “Vijf van de zes rensters die hier starten, komen daar ook uit. Het is zaak om in de voorbereiding automatismen te creëren”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens, die benadrukt dat de tijdrit niet zomaar een training is. “We hopen gewoon een goed resultaat neer te zetten.”

Voor de wegwedstrijd van maandag houdt Blijlevens rekening met meerdere scenario’s. “Het is een wedstrijd die al onze rensters aankunnen. Als er groepjes wegrijden, heeft eenieder de vrijheid om mee te springen en kansen voor zichzelf te creëren. Mocht het toch op een sprint uitdraaien, dan rijden we voor Marianne.”

WaowDeals voor de flag-se Crescent Vårgårda
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Danielle Rowe
flag-nl Marianne Vos


Europees kampioen Kirsten Wild in Zweden weer op de weg

Ook Kirsten Wild is van de partij in het Zweedse Vårgårda. De 35-jarige Nederlandse is door haar ploeg Wiggle High5 opgenomen in de selectie en keert daarmee terug op de weg na het EK Baanwielrennen, waar zij op de duuronderdelen Scratch en Omnium de gouden medaille veroverde en op de Koppelkoers brons met Amy Pieters. Wild won in 2009 en 2010 de Crescent Vårgårda toen zij nog voor het Cervélo Test Team koerste. In 2010 won ze tevens de wegwedstrijd.

Wiggle High5 voor de flag-se Crescent Vårgårda
flag-gb Katie Archibald (alleen de ploegentijdrit)
flag-de Lisa Brennauer
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-au Amy Cure (alleen de wegwedstrijd)
flag-au Annette Edmondson
flag-se Emilia Fahlin
flag-nl Kirsten Wild


RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2018 22:09
Iemand anders wint:
Magnus Cort Nielsen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.