Cunego verkiest Ardennenklassiekers boven Giro
zondag 31 oktober 2010 om 13:01

Cunego verkiest Ardennenklassiekers boven Giro

Damiano Cunego reed afgelopen jaar een van zijn slechtste seizoenen ooit. De renner van Lampre sloot het jaar af zonder overwinning en beëindigde zijn seizoen vroegtijdig. “Ik was moe, zowel mentaal als fysiek,” vertelde hij tegen La Gazzetta dello Sport.

Deze week begint Cunego aan zijn voorbereiding voor het nieuwe wielerjaar. In 2011 zal hij zijn seizoen anders indelen. “Vandaag de dag is het niveau zo hoog dat we keuzes moeten maken, maar ik kan de klassiekers niet aan mij voorbij laten gaan. Aan de Ardennen heb ik veel te danken.” De Giro d’Italia zal hij volgend jaar overslaan. “Je kan niet goed zijn in zowel de klassiekers als de Giro en daarna nog eens de Tour rijden. De dubbel Giro-Tour heeft me dit jaar kapot gemaakt.”

In april rijdt Cunego de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In juli staat hij aan de start van de Tour de France. Ook in andere klassiekers wil hij zich laten zien. “Niet in de Ronde van Vlaanderen, maar misschien wel in Milaan-San Remo. Bijvoorbeeld als aanvaller. En natuurlijk in Lombardije, want op een dag wil ik die voor de vierde maal winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.