Daniel Martin: “Het geluk moest eens keren”
zondag 5 oktober 2014 om 18:16

Daniel Martin: “Het geluk moest eens keren”

Daniel Martin

foto: Sirotti

Daniel Martin kon vandaag met een overwinning in de Ronde van Lombardije zijn pechseizoen afsluiten met een overwinning in een topklassieker. Dankzij een goed geplande versnelling in de slotkilometer slaagde de Ier erin de favorieten voor te blijven en kwam hij als eerste over de finish. “Het is geweldig om hier te winnen,” vertelde hij na afloop voor de tv-camera’s. “De ploeg is in mij blijven geloven. Het geluk moest eens keren en die grote overwinning moest komen.”

Eigenlijk had Martin al eerder willen demarreren. “Ik was van plan om aan te vallen op de laatste beklimming. Ik kwam er niet door omdat er te veel mensen waren en ze te snel gingen. Ik zag dat Gilbert, Albasini en Valverde erbij zaten. Zij zijn erg snel, dus ik moest iets proberen,” kijkt hij terug. “Toen ik eenmaal een gat had, heb ik geprobeerd vol te gaan tot aan de finish. En niet te vallen in de laatste bocht,” grapt hij.

De verandering van het parcours was in zijn voordeel. “Lombardije is altijd een erg mooie wedstrijd geweest. Bergamo is een geweldige finishplaats. Toen ik vrijdag de finish zag, kreeg ik kippenvel. Misschien is dat wel een goed teken geweest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.