De Kleijn klopt Vermeersch en Van Asbroeck in Druivenkoers
Arvid de Kleijn - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 augustus 2019 om 17:59

De Kleijn klopt Vermeersch en Van Asbroeck in Druivenkoers

Arvid de Kleijn heeft in Overijse de Druivenkoers op zijn naam geschreven. De renner van Metec-TKH klopte na een wedstrijd van 198,3 kilometer Gianni Vermeersch en Tom Van Asbroeck in de massasprint.

Vijf vluchters
Niet alleen in Spanje en Frankrijk werd gekoerst vandaag, want in België was het tijd voor de 59e editie van de Druivenkoers-Overwijze. Vijf renners animeerden de koers lange tijd vanuit de vlucht. Piet Allegaert, Simon Pellaud, Benjamin Perry, Rory Townsend en Angelo Tulik sloegen de handen ineen en reden drieënhalve minuut weg. In de tweede koershelft versnelde het peloton dan en zo liepen de tijdsverschillen steeds verder terug.

In de laatste veertig kilometer was de voorsprong gezakt tot onder de minuut, waarna drie renners de overstreek maakten naar de vluchters: Dries De Bondt, de regerende winnaar Xandro Meurisse en Mathijs Paasschens. Het peloton hijgde echter al in hun nek en op 26 kilometer was alles weer samen. Het was dan De Bondt die het nog eens alleen probeerde en met een kleine voorsprong begon hij aan de laatste ronde rond Overijse.

De Kleijn verrast
In de slotfase werd de renner van Corendon-Circus weer ingerekend, maar het bleef aanvallen regenen terwijl Cofidis en Israel Cycling Academy probeerden te controleren. De beslissing zou echter vallen in een massasprint. Daarin bleek De Kleijn van het bescheiden continentale Metec-TKH over de snelste benen beschikken. Na zijn zege in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen in 2017 schrijft hij opnieuw een Belgische profkoers bij op zijn palmares.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.