Deceuninck-Quick-Step trekt met Cavendish naar GP Monseré
Mark Cavendish - foto: Cor Vos
vrijdag 5 maart 2021 om 13:48

Deceuninck-Quick-Step trekt met Cavendish naar GP Monseré

In de schaduw van Parijs-Nice en de Strade Bianche staat dit weekend ook de Grote Prijs Monseré op het programma. Deceuninck-Quick-Step heeft zijn zevenkoppige selectie voor komende zondag al op papier staan. De Belgische formatie rekent onder meer op Mark Cavendish.

De Britse spurtbom van weleer reed eerder dit jaar al de Clásica de Almería en Le Samyn in het tenue van Deceuninck-Quick-Step. In de Spaanse eendagskoers kon hij door pech niet meestrijden voor de zege, maar in Le Samyn was hij onderweg een van de smaakmakers.

Cavendish wist zich uiteindelijk te handhaven in de eerste groep, maar bleek geen power meer te hebben om ook nog voor de zege te sprinten in Dour. In de Grote Prijs Monseré krijgt hij wellicht een nieuwe kans, aangezien het parcours tussen Hooglede, Gits en Roeselare een stuk minder uitdagend is.

Cavendish krijgt zondag het gezelschap van sprintaantrekker Shane Archbold, de Tsjechische hardrijder Josef Černý, de ervaren Iljo Keisse, kilometervreter Stijn Steels, de ook niet trage Bert Van Lerberghe en de Duitse hardrijder Jannik Steimle.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor GP Monseré (7 maart)
flag-nz Shane Archbold
flag-gb Mark Cavendish
flag-cz Josef Černý
flag-be Iljo Keisse
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.