Demi Vollering sluit succesvolle Spaanse trilogie af: “Bouwen richting hoofddoelen”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 18:40

Demi Vollering sluit succesvolle Spaanse trilogie af: “Bouwen richting hoofddoelen”

Met de vierde etappe en het eindklassement in de Vuelta a Burgos Feminas staat de zegeteller van Demi Vollering alweer op acht na vandaag. En dat terwijl de renster van SD Worx-ProTime na het klassiekerseizoen nog op nul zeges stond. “Ik ben blij dat ik in Spanje wat koersen heb kunnen winnen”, zei ze in gesprek met de organisatie.

Vollering soleerde naar de zege nadat ze op de slotklim wegreed uit het peloton. “Het was een heel koude dag. De ploeg heeft het goed gedaan. Lorena Wiebes zette me in goede positie af voor de slotklim. Mijn benen waren zo koud dat ik niet echt kon aanvallen, dus reed ik maar gewoon een hoog tempo. Ik wilde alleen de afdaling in, want dan weet je bijna zeker dat het binnen is”, aldus de Nederlands kampioene.

Voor Vollering is het alweer haar derde eindoverwinning op Spaanse bodem deze maand, want eerder schreef ze al de Vuelta a España Femenina en Itzulia Women op haar naam. Een mooie opsteker na een ietwat teleurstellend voorjaar. “Het is fijn om hier wat overwinningen te pakken. Het voorjaar ging niet zoals gehoopt, dus hier ben ik heel blij mee. De vorm is goed. Ik hoop nu dat ik verder kan opbouwen naar mijn hoofddoelen dit jaar: de Olympische Spelen, Tour de France en het WK”, besloot ze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.