Dirk De Wolf over Stuyven: “Jasper zal misschien veel moeten knechten voor Mads Pedersen”
foto: Cor Vos
vrijdag 23 februari 2024 om 11:51

Dirk De Wolf over Stuyven: “Jasper zal misschien veel moeten knechten voor Mads Pedersen”

Dirk De Wolf heeft in Het Nieuwsblad Jasper Stuyven op het hart gedrukt om dit weekend zijn gram te halen. Volgens de voormalig prof moet de oud-winnaar van Milaan-San Remo nu zijn kans pakken, omdat kopman Mads Pedersen er niet bij is. “Jasper heeft al bewezen dat hij dat kan”, oordeelt De Wolf.

Volgens de voormalig ploegleider is het belangrijk dat Stuyven zich focust op wedstrijden als Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Jasper zal dit jaar misschien wel veel moeten knechten voor Mads Pedersen. Ik plaats de Deen net onder het kwartet Mathieu van der Poel-Wout van Aert-Remco Evenepoel-Tadej Pogačar. Daarom moet Jasper zich richten op koersen net onder de grootste klassiekers en monumenten.”

De voormalig winnaar van Luik-Bastenaken-Luik geeft aan dat Stuyven dit zou moeten kunnen. “Hij heeft beide koersen uit het Openingsweekend al eens gewonnen. Bovendien heeft hij een sterke ploeg dit jaar. Zeker nu Tim Declercq bij Lidl-Trek rijdt”, aldus De Wolf. Pedersen slaat OHN en KBK wel over met het oog op zijn doelen later dit voorjaar. De Deense oud-wereldkampioen wil nu eindelijk zijn monument winnen.

Jasper Stuyven feliciteert kopman Mads Pedersen tijdens de Tour de France van 2023 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.