Dylan Groenewegen: “Doet deugd om hier eindelijk eens te winnen”
foto: Sirotti
zaterdag 15 september 2018 om 08:28

Dylan Groenewegen: “Doet deugd om hier eindelijk eens te winnen”

Dylan Groenewegen had nog een rekening openstaan met het Kampioenschap van Vlaanderen. Vorig jaar werd hij hier tweede en hij was er ook al eens ziek en hard gevallen. Maar gisteren reed hij in de Belgische koers soeverein naar zijn dertiende seizoenszege. “Het doet deugd om hier eindelijk een keer te winnen”, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Groenwegen was na 186 kilometer de snelste in de sprint. John Degenkolb eindigde op de tweede plaats, zijn ploeggenoot Jasper Stuyven werd derde. “Het was geen gemakkelijke sprint”, vervolgde de Nederlander van LottoNL-Jumbo.

“Het is moeilijk om goed te timen omdat de aankomst licht omhoog loopt en omdat er tegenwind stond. Ik zat in het wiel van Degenkolb en kwam daar goed uit. Het team heeft weer goed gewerkt en ik ben mijn ploeggenoten daar dankbaar voor. Het is een prachtseizoen tot nu toe. Ik ben heel erg blij met mijn dertiende overwinning.”

Successen
Naast het Kampioenschap van Vlaanderen won hij dit seizoen ook al de eendagswedstrijden Kuurne-Brussel-Kuurne en de Veenendaal-Veenendaal Classic. Zijn andere successen boekte hij in rittenkoersen, waarbij zijn ritzeges in Chartres en Amiens in de Tour de France natuurlijk het meest in het oog springen.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
15 september 2018 09:18
Van al zijn zeges, is Veenendaal Veenendaal dan echt het noemen waard?
  15 september 2018 09:21
  Als je zijn zeges in eendagskoersen wil noemen, ontkom je daar niet aan.
15 september 2018 09:27
Als je de Tour even vergeet, is de rest wel beetje schraal voor een sprinter van zijn statuur.
  15 september 2018 09:37
  KBK is ook mooi, maar er mogen zeker nog wat grote koersen bij. Gelukkig heeft hij nog tijd.
  15 september 2018 10:02
  Ik dacht al, wat is een zomerochtend zonder een glaasje azijn..
  15 september 2018 10:39
  Ik dacht al, wat is een zomerochtend zonder iemand die anderen afzeikt om iets wat ook maar in de buurt van kritiek op iets wielergerelateerd Nederlands komt..
  15 september 2018 11:15
  Tja, je kan het ook anders bekijken: In elke meerdaagse wedstrijd behalve de BinckBank Tour heeft Groenewegen dit jaar ten minste één etappe gewonnen. Daarbij is het nogal vreemd om de Tour niet mee te rekenen terwijl zijn hele jaar in het teken stond van de Tour. Dat is een beetje alsof je zegt dat als je de Giro en Tour van Dumoulin niet meerekend zijn jaar een beetje schaal was.
  15 september 2018 12:12
  Et voila, het verwachtingspatroon voor Groenewegen volgt dat van iedere bovengemiddelde Nederlandse sporter.

  Gij zult altijd en overal winnen, of gij zijt een beetje schraal.

  Behoudens dat fietsen is Groenewegen overigens ook een sportman van niks.
15 september 2018 09:37
Als Doutzen een heel ander, minder goed hoofd had gehad was het niet veel soeps als model geweest.
15 september 2018 10:06
@Marszzz, daar is zijn team verantwoordelijk voor. Die hebben een jarenplan gemaakt om Dylan door te laten ontwikkelen en daar houden ze strict aan vast.

Wat mij ook verstandig lijkt. Ik denk dat het grootste doel is van dit jaar een of meerdere etappes winnen in de Tour. Dat is gelukt en daar heeft hij tevens bewezen de beste sprinter van de wereld te zijn (Viviani daargelaten). Dan krijgt men gelijk hogere verwachtingen en dan is het aan het team om vast te houden aan het plan. Dylan wilde bijvoorbeeld de Vuelta rijden, maar TLJ is daar niet meer akkoord gegaan.

Daarnaast denk ik dat het alleen maar goed is dat hij dit seizoen minder grotere koersen wint. Hierdoor creëert hij een hoop zelfvertrouwen (wat super is voor een sprinter) en dar kan jij weer meenemen naar de komende jaren. Waar hij waarschijnlijk meer WT-koersen gaat rijden.

Laten we ook niet vergeten dat Dylan pas 25 jaar is..
  15 september 2018 10:26
  Dylan wilde geen Vuelta rijden hoor. Heb hem tijdens de na-tour criteriums persoonlijk over gesproken en hij was toe aan vakantie. Ook als hij niet gevallen was in de TdF had hij geen Ronde van Spanje gedaan. Zou Nine ook niet goed vinden ;)
  15 september 2018 10:39
  Kijk peptalk op ziggosport met Dylan terug van een paar weekjes.. dat Nine dat niet oké zou ik wel begrijpen ;-)
15 september 2018 12:06
Lachebekje

Om te reageren moet je ingelogd zijn.