Dylan Groenewegen: “Gele trui een heel groot doel”
foto: Sirotti
donderdag 25 oktober 2018 om 13:31

Dylan Groenewegen: “Gele trui een heel groot doel”

Voor Dylan Groenewegen lijkt het etappeschema van de Tour de France 2019 gunstig uit te pakken. De drievoudig ritwinnaar zag dat er zeven vlakke ritten zijn. “Dat is natuurlijk wel veel en dat zijn dus zeven sprintkansen. Voor mij is dat genoeg”, reageert hij bij de NOS.

“Vooral in die eerste etappe (de rit in lijn naar Brussel, red.) wil ik goed zijn en meteen scoren. De gele trui krijg je er dan eigenlijk bij en het is een hele eer als je die mag dragen. Natuurlijk wordt het geel dan een heel groot doel”, zegt Groenewegen, die desgevraagd in het midden liet hoeveel hij er gaat winnen.

“De Tour de France is een moeilijke wedstrijd, maar alle zeven zou geweldig zijn natuurlijk”, lachte de renner van LottoNL-Jumbo. “Maar zo makkelijk is het niet. We beginnen gewoon met rit één. Dan gaan we proberen er te staan en die te winnen.”

Groene trui
De jacht op de groene trui acht hij iets voor later. “Ik moet het programma eerst goed doornemen met mijn trainer. Maar zoals ik het nu zie, zal ik echt voor ritzeges gaan. Die groene trui komt in de toekomst misschien wel.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2018 13:48
Go Dylan!
25 oktober 2018 14:07
Zou mooi zijn! Ik gok toch op een dominante ploeg van Lefevre met Viviani de eerste twee dagen in het geel.
  25 oktober 2018 14:15
  Kan. Het zal voor Groenewegen vooral zaak zijn om beter aan de Tour te beginnen dan dit jaar. Viviani kan hij hebben, en misschien gaat Quickstep ook wel op meerdere paarden wedden nu Mas het zo goed doet.
  25 oktober 2018 14:28
  En bovendien zal de kans op succes afhangen van de keuze die TLJ gaat maken. Richten ze zich a. op de ondersteuning van Groenewegen in de sprint; b. op het klassement van Rogliç/Kruiswijk/...; c. geen keuze en van alles wat.

  Ik hoop dat men bij TLJ een duidelijk besluit neemt en hier ook naar gaat handelen.
  25 oktober 2018 14:44
  Ze hebben dit jaar toch ook gewoon een keuze gemaakt? En die zal volgend jaar niet veel anders zijn. Gaat gewoon 3 man ondersteuning voor Groenewegen worden en 2/3 man in ondersteuning voor de klassement(s)renner(s) van dienst.
  25 oktober 2018 14:48
  @haanaf
  Hun keuze dit jaar was Kruijswijk en Groenewegen als kopmannen, met Roglic als joker. Dat is niet onaardig uitgepakt... je doet nu alsof ze zomaar wat deden.
  25 oktober 2018 15:03
  Ik zou (persoonlijk) toch liever zien of alle ballen op Groenewegen of alle ballen het klassement.

  De keuzes (beleid) van ploegen als Sky en QS vind ik erg krachtig. Er wordt een duidelijke (lange termijn) keuze gemaakt op welke vlakken de ploeg wil excelleren. Dat brengt een risico met zich mee, maar zet de hele organisatie wel op scherp in de wedstrijden waarin het miet gebeuren.

  Verder overigens niks tegen TLJ. Zij waren het afgelopen seizoen toch een van de grote smaakmakers.
  25 oktober 2018 15:44
  @haanaf
  Toen Wiggo de Tour won hadden ze toch echt ene Cavendish mee... en Quickstep had in Jungels wel een klassementsman. Die is alleen niet zo goed, dus is het je misschien ontschoten. Nu met Mas hebben ze een betere, die ook wel naar de Tour zal willen.
  25 oktober 2018 16:38
  @Tendam
  Je voorbeelden bevestigen, in mijn perspectief, mijn argumenten.

  Cavendish vertrok al na een seizoen om de eerder genoemde redenen Sky. Overigens was hij toen zo goed dat hij , zonder ondersteuning, alsnog meerdere etappes won (ik niet nagekeken hieveel dit er precies waren). Dus wellicht dat Groenewegen dit ook kan. Maar ik denk zelf dat er meer inzit, wanneer ze bij TLJ echte de keuze maken om Groenewegen het speerpunt van de TdF te maken.

  Gelukkig ben ik maar een leek en weet de uitstekende begeleiding van TLJ wat wel en niet haalbaar is. Afgelopen jaren hebben ze al laten zien dat ze ook moeilijke beslissingen niet meer uit de weg gaan (o.a. met Lars Boom in 2017).
  25 oktober 2018 18:14
  Je noemt dan ook wel de goede voorbeelden. MTS koos bijv. voor het klassement ipv Ewan mee te nemen en bakten er niks van.
25 oktober 2018 14:23
Ha ha ha, alle 7, geweldig. :-)
Eentje zou, serieus, al heel mooi zijn. Maar toch zou ik er niet voor tekenen.
25 oktober 2018 14:49
Met de ondersteuning die hij nu krijgt moet er toch meer dan 1 zege inzitten.
Met Jansen, Martin en Roosen moet 't toch lukken.
25 oktober 2018 15:07
@kelderfan hangt voor 90% van Groenewegen zelf af, betreffende positionering en de juiste benen hebben. hopelijk regent het niet.
25 oktober 2018 15:29
ben dus 7 keer niet echt geinterresseerd naar het wedstrijdverloop
25 oktober 2018 15:38
Volgend jaar de hoogtestage iets eerder plannen en iets meer koershardheid opdoen tussen die hoogtestage en de Tour in. Dit jaar zag je duidelijk dat hij het NK en de eerste paar etappes t/m de ploegentijdrit nodig had om top te worden. Daarna pas ging zijn hoogtestage zich uitbetalen. Blijkbaar kan Dylan die koershardheid niet simuleren op de training. Dus wellicht slim om Zwitserland, Slovenië of een van de andere koersen die kort voor de Tour eindigen mee te pakken.
  25 oktober 2018 15:45
  Hij reed dit jaar Slovenië na de hoogtestage. Het probleem in de eerste dagen van de Tour was vooral dat hij na het NK wat verkouden was geworden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.