woensdag 10 april 2024 om 17:48

Dylan Teuns tweede in Brabantse Pijl: “Voordeel Cosnefroy dat hij ronde langer kon sparen”

Video Dylan Teuns heeft na zijn achtste plaats in de Ronde van Vlaanderen een nieuwe top-10-klassering binnen dit voorjaar. In de Brabantse Pijl was de Belgische kopman van Israel-Premier Tech dicht bij de zege, maar was alleen Benoît Cosnefroy sneller. “Ik heb alles gegeven in de sprint, maar hij kwam er toch nog over”, aldus Teuns na zijn tweede plaats.

“Ik denk dat ik Cosnefroy wel aankan in de sprint”, geeft Teuns aan in het flashinterview na afloop. “Hij had het voordeel dat hij een ronde later kwam aansluiten en zo nog een ronde zijn benen kon sparen. Quinten Hermans had dat ook, dus dat waren twee frisse en rappe mannen.” Daardoor nam Teuns het op tegen Cosnefroy, Hermans, Tim Wellens, Marijn van den Berg en Jefferson Cepeda.

“En ik had ook nog een ploegmaat die terugkwam”, doelt hij op Joseph Blackmore, die goud waard bleek in de laatste twee kilometer toen Van den Berg wegreed. “Hij heeft een fantastische laatste anderhalve kilometer gedaan. Dat had ik nodig om de druk erop te houden, zeker op die lastige helling met een lastige sprint. In de sprint zag ik een opening op links en ging ik van ver aan. Uiteindelijk bleek dat goede move, maar Benoît zat in mijn wiel en hij kwam er toch over.”

“De Brabantse Pijl doe ik altijd graag, al skippen steeds meer renners deze wedstrijd. Nu wil ik drie goede dagen herstellen en dan op naar zondag”, kijkt hij uit naar de Amstel Gold Race. “Mijn ambities zijn niet anders dan vandaag, we willen mee koers maken en het hoogst haalbare eruit halen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.