Eduard Prades zegeviert in nieuwe Portugese rittenkoers
Foto: Sirotti
vrijdag 13 mei 2016 om 16:06

Eduard Prades zegeviert in nieuwe Portugese rittenkoers

Eduard Prades heeft de openingsetappe van de Grande Prémio Internacional Beiras e Serra da Estrela op zijn naam geschreven. De renner van Caja Rural – Seguros RG bleek de beste in een sprint. Hij versloeg Luca Wackermann (NASR-DUBAI) en Sergey Shilov (Lokosphin) in de straten van Vilar Formoso.

De wedstrijd werd lange tijd gekleurd door W52-FC Porto-Porto Canal, een continentale formatie uit Portugal, die met Raul Alarcón en Rui Vinhas twee renners voorop had. Het duo reed lange tijd een koppeltijdrit, maar in de finale moest Vinhas zijn metgezel laten gaan. Alarcón had op drie kilometer voor het einde nog 25 seconden voorsprong op het naderende (uitgedunde) peloton, maar hij kon een groepssprint niet voorkomen.

De Grande Prémio Internacional Beiras e Serra da Estrela staat pas sinds dit seizoen op de wielerkalender. De wedstrijd telt in totaal drie etappes. De zwaarste volgt zondag, wanneer de finish ligt op een berg van eerste categorie.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2016 16:40
Die Wackermann is na degradatie prima bezig!
13 mei 2016 23:23
Eduard wil duidelijk niet onderdoen voor zijn broertje. Benjamin leidt in de Ronde van de Ijen met nog de lastige slotetappe te gaan... :-)
14 mei 2016 08:03
Verwacht morgen in de slotetappe wel een collectieve aanval van Caja Rural.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.