EK Wielrennen 2019: Johan Price-Pejtersen wint beloftentijdrit, Van Wilder negende
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2019 om 14:07

EK Wielrennen 2019: Johan Price-Pejtersen wint beloftentijdrit, Van Wilder negende

Een Deens een-tweetje bij de Europese kampioenschappen tijdrijden voor beloften. In Alkmaar snelde Johan Price-Pejtersen naar de titel. Hij verwees regerend wereldkampioen Mikkel Bjerg naar het zilver. Zwitser Stefan Bissegger legde beslag op het brons.

Price-Pejtersen begon om vier minuten na een aan zijn chronoproef in het vlakke Noord-Hollandse land. Hij deed er dertien minuten en elf seconden om naar het meetpunt na 12,4 kilometer te rijden. Iver Johan Knotten bood het meeste weerwerk en kwam door op een seconde, maar de Noor verloor in het tweede deel veel tijd en hij zou dan ook buiten de medailles eindigen. Brent Van Moer kwam door op tien tellen van Price-Pejtersen, maar ook hij kon het tempo niet volhouden. Hij zou uiteindelijk als twaalfde eindigen.

De 20-jarige Price-Pejtersen, vorig jaar ritwinnaar in Olympia’s Tour, kon het ritme wel vasthouden. 25’53” was zijn tijd aan de finish, goed voor een indrukwekkende gemiddelde snelheid van net geen 52 kilometer per uur. Ook voor de wereldkampioen bleek dit een onhaalbare opgave: Bjerg zou in het tewede deel van de tijdrit slechts een seconde van zijn achterstand weg weten te poetsen, onvoldoende om er met de Europese kampioenstrui vandoor te gaan. De kersverse rekruut van UAE Emirates strandde op elf seconden van zijn gouden landgenoot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.