‘Etappe van donderdag Aertsgevaarlijk voor het klassement’
donderdag 13 juli 2023 om 12:25

‘Etappe van donderdag Aertsgevaarlijk voor het klassement’

Video Jasper Philipsen is met afstand de beste sprinter van de Tour de France 2023. De Belg van Alpecin-Deceuninck deelde in Moulins zijn concurrenten opnieuw een klap van een molenwiek uit. Dat terwijl zijn succesvolle lead out-man Mathieu van der Poel woensdag dat karwei aan zich voorbij liet gaan; Philipsen voerde een onemanshow op. En zorg dat je donderdagmiddag vrij neemt, want etappe twaalf gaat vuurwerk opleveren! Dat en meer in een nieuwe WielerFlits Update.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Spoorboekje

00:04 Intro
00:29 Saaie ritten zijn ook nodig in de Tour
02:10 Youri blaast op zijn loftrompet?!
03:30 Een cleane sprint van onemanshow Jasper Philipsen
04:32 ‘Hij is al heel het jaar met afstand de beste’
05:29 Hoe gaat het met Mathieu van der Poel?
07:07 Dylan Groenewegen wint nog een etappe
08:02 ‘Groenewegen zou een goede lead out zijn’
08:38 Phil Bauhaus is best of the rest
09:21 Elmar Reinders van onschatbare waarde
10:11 ‘De groene trui niet winnen zou een teleurstelling zijn’
11:08 Wout van Aert liet zich makkelijk wegdrummen
11:43 Cees Bol jammert over zijn sprint
12:39 Een reportage over debutanten Lars van den Berg en Pascal Eenkhoorn
15:32 Je kunt hier de Tour niet winnen, maar wel verliezen
16:23 Jumbo-Visma wil de vlucht laten winnen
16:59 VUURWERK OP KOMST!
17:44 Wat gaan de klassementsmannen doen, volgens Jonas Vingegaard?
18:21 BLIJF THUIS DONDERDAGMIDDAG!
19:00 Schlager-vibes van Nico Denz
19:30 Schrijf ook maar vast Wout van Aert weer op

De vierde massasprint deze Tour en de vierde keer dezelfde winnaar. Philipsen is op dit moment de beste sprinter in de Tour, stellen zijn ploegleider Christoph Roodhooft en ploegmaat Ramon Sinkeldam. “Maar eigenlijk is hij dat heel het jaar al”, stelt Youri. “Intrinsiek is Tim Merlier misschien nog wel de snelste, al durf ik dat inmiddels wel te betwijfelen. Ik denk toch dat we hem vanaf nu in een rijtje moeten plaatsen met Mark Cavendish en Marcel Kittel, die ook zo veel Toursprints hebben gewonnen in het verleden. Het was nu vooral knap dat hij het alleen deed.”

Maxim wil graag ook een lans breken voor Dylan Groenewegen, die goed ziek was van zijn tweede plek achter Philipsen. “Toch komt hij eraan. Hij was al een keer zesde, vierde en nu tweede. Ze hebben ook het een en ander omgebouwd in de sprinttrein, waar Elmar Reinders een prominente rol in speelt. Het enige vervelende is dat ze nu meer dan een week moeten wachten op de volgende sprintkans. Anderzijds is het zo dat Groenewegen vaker aangetoond heeft geduldig te kunnen zijn. Bij zijn eerste Tour moest hij ook wachten tot de Champs-Élysées.”

Donderdag wacht weer een heel andere etappe. “Een rit waarin je het klassement niet kan winnen, maar wel kan verliezen”, zegt Maxim. Een etappe die perfect lijkt voor Wout van Aert. “Die zou Jumbo-Visma best weleens vooruit kunnen sturen in de vlucht, ja”, antwoordt Youri. “Ik heb echt enorm veel zin in deze etappe, vuurwerk is gegarandeerd. Die finale is heel lastig met twee tweede categorie-beklimmingen en nog een pukkeltje in een grotendeels dalende finale. Jumbo wil de trui verdedigen, maar ik verwacht dat UAE en andere klassementsmannen gaan aanvallen.” 

En verder…
Komt ook geletruidrager Jonas Vingegaard aan het woord, etaleert Youri zijn trompetkunsten voor de muis voor de kat, zocht Maxim de ‘nieuwe’ Astana-sprinter Cees Bol op en maakte Youri een reportage met Tourdebutanten Pascal Eenkhoorn en Lars van den Berg. Hoe beleven zij hun eerste Tour de France? En uiteraard staan onze mannen uitgebreid stil bij die verraderlijke etappe van donderdag. Daarin komt onder meer Nico Denz naar voren, die helemaal niet in de Tour de France rijdt. Hoe dat zit? Kijk of luister nu naar de spiksplinternieuwe WielerFlits Update!


Ook te beluisteren als podcast in je favoriete app, of gewoon hieronder via WielerFlits.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.