Evenepoel denkt niet meteen aan klassement in Dauphiné: “Nog wel wat werk voor de boeg”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 29 mei 2024 om 13:43

Evenepoel denkt niet meteen aan klassement in Dauphiné: “Nog wel wat werk voor de boeg”

De organisatie van het Critérium du Dauphiné (2-9 juni) hoopt ongetwijfeld op een duel tussen Primoz Roglic en Remco Evenepoel om de eindzege, maar die laatste tempert de verwachtingen. “Dit is meer een kans om weer wat koersritme op te doen”, klinkt het in een persbericht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belgische kampioen kwam – net als Roglic – niet meer in actie sinds de horrorcrash in de Ronde van het Baskenland, die dateert van 4 april. We zijn nu inmiddels twee maanden verder en Evenepoel blijkt weer in staat om een rugnummer op te spelden en te koersen. Maar, hoe is het momenteel gesteld met zijn vorm? En wat mogen we volgende week al verwachten in het Critérium du Dauphiné?

“Ik kijk ernaar uit om binnen een paar dagen weer te koersen. Ik voel me goed na mijn val in de Ronde van het Baskenland en de blessures die ik er heb opgelopen. Maar: er is nog wel wat werk voor de boeg om weer op topniveau te komen. Ik kijk ernaar uit om het Critérium du Dauphiné te ontdekken, maar ik kijk wel minder naar het algemeen klassement. Dit is meer een kans om weer wat koersritme op te doen en te kijken waar ik sta.”

Mikel Landa is ook weer hersteld van zijn blessures, opgelopen bij een val in de Ronde van het Baskenland – foto: Cor Vos

“Het zal een zware wedstrijd worden, met een veeleisend parcours en een zwaar slotweekend”, vult ploegleider Tom Steels aan. “De etappes die bergop finishen zijn belangrijk. Dan zien we ook meteen waar Remco op dit moment staat. Daarnaast zijn we benieuwd naar zijn prestatie in de tijdrit, zijn eerste na zijn blessure.”

Soudal Quick-Step rekent verder op Mikel Landa, Ilan Van Wilder, Gianni Moscon, Casper Pedersen, Antoine Huby en James Knox. “Het vertrouwen is er. We kunnen rekenen op een zeer goede selectie met sterke en ervaren renners. We bekijken het wel dag per dag, in de wetenschap dat we nog progressie kunnen boeken”, blikt Steels vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.