Evenepoel enige zekerheid voor Tour bij Soudal Quick-Step, maar Lefevere noemt al wel zes renners met ‘goeie kans’
Louis Vervaeke (links) maakt een 'goeie kans' om naar de Tour te gaan - foto: Cor Vos
zaterdag 11 mei 2024 om 08:50

Evenepoel enige zekerheid voor Tour bij Soudal Quick-Step, maar Lefevere noemt al wel zes renners met ‘goeie kans’

Remco Evenepoel zal na zijn val in de Ronde van het Baskenland op tijd klaar zijn voor de Tour de France. Dat schrijft Patrick Lefevere in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad. Daarin gaf de ploegmanager van Soudal Quick-Step ook het een en ander weg over de selectie voor de Ronde van Frankrijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Niet dat we er ooit echt aan getwijfeld hebben, maar Remco Evenepoel zal klaar zijn voor de Tour”, begint Lefevere zijn column. “Pro memorie: bij zijn val in de Ronde van het Baskenland brak hij zijn sleutelbeen en zijn schouderblad. Dat laatste zorgt op dit moment nog voor stijfheid in de tijdritpositie, maar dat is een kwestie van dagen. In de Dauphiné is er op 5 juni een individuele tijdrit van 33 kilometer. Er is geen reden om te denken dat Remco daar niet zijn beste niveau zou kunnen halen.”

Geen Cattaneo
Op dit moment is Evenepoel op hoogtestage in Sierra Nevada. Hij zit daar samen met zijn ploeggenoten Yves Lampaert, Casper Pedersen, Gianni Moscon, Ilan Van Wilder en Mikel Landa. “Het is geen geheim dat de renners die op dit moment bij Remco zijn een goeie kans maken om straks ook mee te gaan naar de Tour”, aldus Lefevere. “Met een speciale vermelding voor Louis Vervaeke, die niet in Spanje is omdat hij net opnieuw vader is geworden.”

“Normaal zou ook Mattia Cattaneo een vaste waarde zijn in de Tourploeg, maar hij is al een paar maanden op de sukkel. Eerst een COVD-besmetting, nu problemen met de schildklier. Jammer, maar helaas: hij zal er ook niet bij zijn in de Tour.”

Procedure
Hoewel de eerdergenoemde renners dus een goede kans maken om op 29 juni bij het Grand Départ in Firenze te zijn, benadrukt Lefevere dat enkel Evenepoel al zeker is van zijn plekje. “Naast kopman Evenepoel is op dit moment niemand zeker van een selectie. De procedure is al een paar jaar dezelfde: een longlist van een twaalftal renners die er allemaal moeten van uitgaan dat ze erbij zijn. Uiteindelijk distilleren we daar een ploeg van acht uit. Zoals altijd: de achtste naam is de moeilijkste, dat zal nu niet anders zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.