Fabio Aru niet in Giro d’Italia 2017
maandag 10 april 2017 om 22:21

Fabio Aru niet in Giro d’Italia 2017

Fabio Aru zal volgende maand niet aan de start staan van de Giro d’Italia. Dat meldt zijn ploeg Astana in een persbericht.

Aru liep vorige week bij een val tijdens een training in Spanje een knieblessure op. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij kampt met een slijmbeursontsteking, waardoor hij de Giro moet laten schieten.

Aru moet nu tien dagen rust houden, waarna een nieuw onderzoek volgt. Na het herstel van zijn blessure zal Astana zijn wedstrijdprogramma opnieuw bepalen. Voor de 26-jarige Aru is de afmelding extra zuur omdat de Giro dit jaar van start gaat op Sardinië, het eiland waar hij vandaan komt.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
10 april 2017 22:23
Aru wint de Giro
10 april 2017 22:25
Flashback 2015
10 april 2017 22:31
De Tour wordt voor hem stel je voor. Ligt hem beter minder tijdritkilometers. Reed in eerste instantie beter in de voor hem "gewone" rondjes. Dan ziek in de Tirreno. Nu een val op training en geen Giro. Benieuwd wat de komende maanden voor hem gaan brengen. Mag onderhand weer gaan presteren na zijn Vuelta nog weinig soeps. Misschien beter voor Miguel Angel Lopez. Kan zo de druk van kopman links laten liggen in een grote ronde(na zijn blessure).

Geen König, Geen Aru. Het lijstje wordt alsmaar groter.
10 april 2017 22:32
Zo voorbarig nieuws, zit nog een maand tussen om van dat slijm af te geraken.
10 april 2017 22:40
Jammer. Maar wel 1 concurent minder voor de Nederlanders
10 april 2017 22:52
must van de maasstad +1!
10 april 2017 22:54
Ik maal er niet om, gelukkig geen enorm Astana machtsblok dat als een gek naar boven knalt..
10 april 2017 23:09
Niet dat we veel van de Giro gingen zien met Eurosport...
10 april 2017 23:36
@mus
Ja! Laten we hopen dat alle concurrenten gewoon niet starten! Dan is de overwinning ook echt iets waard.

Je reactie begon goed, maar dan zo'n dooddoener er achter aan...

Altijd als er zo'n bericht op wielerflits staat komen er dit soort reacties. Betekent nationalistische trots meer voor jou dan een mooi gevecht van drie weken?

Wat mij betreft geldt voor zijn wedstrijd, hoe meer toppers, hoe beter.
10 april 2017 23:42
Astana echt onzichtbaar tot nu toe in alle koersen, althans mij zijn ze niet opgevallen en dat is best knap met hun outfits.
11 april 2017 00:46
Ik hoop dat hij de giro haalt! Astana weet altijd aanvallend te koersen en de koers een andere wending te geven in de giro. Zou zonde zijn als dat element wegvalt.
11 april 2017 01:16
Volgens mij lezen een aantal mensen het bericht niet eens. Daar staat toch echt, zonder enige twijfel, geen Giro voor Aru. Hij doet niet mee, hij haalt het niet. Punto! En dan commentaren ' ik hoop dat hij de Giro haalt....

Een slijmbeurs ontsteking, zeker in de knie is knap vervelend. Met een beetje pech kan dat ook maanden duren. Ik heb twee soorten behandelingen gehad. Bij mijn elleboog weggesneden en rust, bij mijn knie(en) was het rust en een kuurtje. In beide gevallen (forse) conditie achterstand. Met een beetje pech haalt Aru ook de Tour niet, en in het ergste geval is zelfs zijn hele seizoen naar de vaantjes. Niet leuk. Ik hoop dat de Giro niet meer toppers verliest..
11 april 2017 07:34
Jammer voor Aru, jammer voor de Giro en jammer voor de wielerliefhebbers. Je kijkt toch uit naar een mooie strijd met veel renners die kansen hebben. Natuurlijk denk je stiekem wel eens "een concurrent minder voor jouw favoriet" , maar feitelijk heeft @r525 natuurlijk gelijk. In een gedevalueerd veld heeft een zege toch net wat minder glans. Aru is voor een grote ronde toch wel een onvoorspelbare renner die bijdraagt aan de spankracht, want hij heeft het wel in zich om voor de ereplaatsen en etappes te gaan. De giro winnen zou dit jaar, gezien het deelnemersveld, misschien te hoog gegrepen zijn voor Aru, maar hij zou toch kansen hebben gehad voor top 5.
11 april 2017 07:35
@r525 en dan is er veel concurrentie, waardoor de Nederlanders niet hoog eindigen en dan zit je hier waarschijnlijk te zeuren.
Jammer voor Aru hij zou natuurlijk graag weer iets presteren en aangezien de giro hem beter ligt dan de tour..
11 april 2017 07:45
Die jongen ligt mentaal overhoop... nu moet hij zich voorbereiden op de Tour waar hij verleden jaar hopeloos door het ijs ging... bovendien zal de druk van Astana steeds groter worden om iets terug te krijgen voor hun centen...
11 april 2017 07:47
Jammer dat Aru niet mee doet. Is toch een smaakmaker. Hopelijk rijdt hij nu de Tour, al zie ik hem nog wel tekort komen op Quintana en Froome in topvorm. Zal dus strijden worden om plaats drie, mits er geen uitvallers of zieken zijn in de top.

@Eckhart en anderen:
Waarom is er zo veel gezeur op Eurosport? Ik snap het echt niet. Dan is er eindelijk een zender met Nederlands commentaar dat veel wielrennen programmeert: is er nog gedonder. Ja, er zijn reclames ( van 90 seconden) maar vaak in de laatste 30 tot 45 min. van de wedstrijd niet of max. 1 keer 90 seconden. Ja, het commentaar kan af en toe beter. Maar dat was ook bij de NOS, en zeker ook bij Sporza (Boonen). En zo enorm slecht is het commentaar ook weer niet. Ze maken wel eens foutjes en er wordt wel eens wat onzin verkondigd.. maar over het algemeen kan ik best luisteren naar Traksel, Been, Cornelisse et cetera. En het grootste pluspunt: ze zenden enorm veel uit! Vandaag kunnen we bijvoorbeeld Parijs-Camambert kijken. Donderdag naar de GP Denain. Maandag naar de Tro Bro Leon, binnenkort de Ronde van Kroatië. En dat naast alle topwedstrijden. Wanneer hebben jullie die wedstrijden voor het laatst live op TV gezien!? Weens eens blij met het aanbod! Hulde aan Eurosport!!
11 april 2017 07:49
Jammer, maar begrijpelijk. Da's dus nummer 2 van het kandidatenlijstje die afvalt. Gelukkig blijven er nog meer dan genoeg over.
11 april 2017 08:12
Dat is een flinke streep door de rekening voor Aru en Astana. Wie moet dan de meubelen gaan redden bij Astana - Fuglsang ? Weet niet in hoeverre Lopez alweer herstelt is.
Bij de Italianen is het nu dus alles op Nibali.
11 april 2017 08:25
@robotour
Nibali en Landa voor het klassement. Eventueel een top 10 plaats voor Pozzovivo misschien?

En voor de dagzeges hebben ze nog wel genoeg kanshebbers: Viviani, Ulissi, Formolo, Modolo.. :)
11 april 2017 08:32
Lopez gaat weer koersen in Kroatie, die zal de Tour dus ook niet halen en maar beter voor hem, zal zeker geen rustige omgeving zijn daar in Juli...
11 april 2017 08:47
@secondant: Landa is een spanjaard.
11 april 2017 08:48
@Secondant. Landa klinkt miss Italiaans maar dat is hij niet.

Ik vind dat iig een groot gemis. Na het niet selecteren van Chaves is Aru de tweede ranke klimmer die niet acte de présence zal geven.
11 april 2017 08:51
Hmm ik heb het niet zo op Aru dus wat dat betreft slaap ik er niet minder om, anderzijds je wenst een renner natuurlijk niet dit soort dingen toe. Nu nog hopen dat hij niet weer zo eenstreek uit haalt als de vorige keer dat hij voor de giro ziek was.

En r525, tuurlijk is meer concurrenten mooi, maar vooral veel strijd is mooi. Mij maakt het niet zo uit of het toppers zijn of allemaal subtoppers. Zolang er niet 1tje met kop en schouders boven uit steekt.
11 april 2017 09:03
Slijmbeursontsteking door val? Sinds wanneer krijg je een ontsteking van een val? Voor ik reactie plaatsen klikte toch maar even gezocht, en ja dat kan. Op https://www.bewegenzonderpijn.com/slijmbeursontsteking/ staat "Maar de aandoening kan ook ontstaan door plotselinge druk op de slijmbeurs door vallen of stoten." Weer wat geleerd. En inderdaad, jammer voor de koers, naar voor Aru.
11 april 2017 09:11
@Gardeyn, @ bassieb,
Jullie hebben gelijk, Landa is een Spanjaard. Doelde ook eigenlijk op Rosa voor het klassement, dat is wel degelijk een Italiaan. En rijdt ook bij Sky, vandaar de verwarring. Die moet gezien zijn kwaliteiten in staat zijn top 10 in een grote ronde te rijden mijn inziens. Al heeft hij dat nog niet eerder gedaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.