Frank van den Broek spreekt van droomweek in Turkije: “Heb mezelf erg verrast”
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 08:06

Frank van den Broek spreekt van droomweek in Turkije: “Heb mezelf erg verrast”

Voor dsm-firmenich PostNL was de Ronde van Turkije een droomweek. Het zijn de woorden van de verrassende eindwinnaar Frank van den Broek, die in de koninginnenrit de macht greep en de leiderstrui niet meer afstond. “Ik heb mezelf heel erg verrast met mijn ritzege en de koppositie in het algemeen klassement”, blikt de 23-jarige Van den Broek terug.

“Dit was een droomweek. We begonnen met een ritzege van Fabio en hebben daarna veel geleerd in de tweede en derde etappe. En daarna begon Tobi met winnen”, doelt de jonge Nederlander op de drie ritzeges van Tobias Lund Andresen. En vanaf de zesde etappe verdedigde Van den Broek zelf de leiding. “Ik heb mij gefocust op het verdedigen van de trui en de sprintkansen die nog kwamen. Het is jammer dat de slotrit geneutraliseerd werd, maar dat was wel een goede keuze.”

Van den Broek is de eerste Nederlandse eindwinnaar van de Ronde van Turkije. “Ik ben heel blij met de eindzege. Dit geeft mij veel vertrouwen voor de etappes die nog komen”, zegt hij op de ploegsite. Ploegleider Roy Curvers sluit zich daar bij aan. “We wilden Frank zo goed mogelijk ondersteunen, met de blik op het klassement, maar zonder druk of hoge verwachtingen. Zo kon hij leren hoe het is om te koersen als kopman.”

“Dat het eindigt met een ritzege en eindwinst, is fantastisch”, aldus Curvers. “We hebben deze week ons dna laten zien als ploeg. Ons teamwork heeft geleid tot succes, we hebben goede plannen gemaakt en steun gegeven aan onze talenten, waardoor zij hun kansen en mogelijkheden konden ontdekken. Daarom mogen we trots zijn op deze week.”

Met een ritzege van Jakobsen en drie overwinningen van Lund Adresen boekte dsm-firmenich PostNL vier sprintzeges. “We hebben echt stappen gezet in onze samenwerking, vooral in de diepe finales. We zien dat de groep naar elkaar toe groeit en hechter wordt”, stelt de ploegleider over de sprinttrein die Jakobsen binnenkort naar Giro-ritzeges moet leiden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.