Frank van den Broek kroont zich tot eindwinnaar van Ronde van Turkije
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2024 om 10:33

Frank van den Broek kroont zich tot eindwinnaar van Ronde van Turkije

Frank van den Broek heeft als eerste Nederlander de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL hoeft in de achtste en laatste etappe van en naar Istanbul niet meer te stressen, aangezien de rit vanwege de slechte weersomstandigheden is geneutraliseerd.

Door de gladde weersomstandigheden kan de organisatie de veiligheid van de renners niet garanderen, en dus is besloten om de rit te neutraliseren. De achtste en laatste etappe was slechts 105,4 kilometer lang. Een laatste koninklijke massasprint in de straten van Istanbul leek zich aan te dienen, maar dit gaat dus niet door.

In plaats daarvan rijdt het peloton slechts één rondje (en niet vijf) op het plaatselijke circuit. De dragers van de diverse truien rijden – op kop van het peloton – achter de jurywagen geneutraliseerd naar de finish. We krijgen zo geen strijd meer te zien voor het klassement en dat is voor Frank van den Broek goed nieuws.

De 23-jarige coureur mag zich al eindwinnaar noemen van de 59ste Ronde van Turkije. Van den Broek greep afgelopen vrijdag de macht: in de koninginnenrit naar Manisa sloeg de neoprof een dubbelslag. In het eindklassement blijft hij de Eritreeër Merhawi Kudus en de Brit Paul Double voor.

Andresen en Van den Broek poseren voor de camera – foto: Cor Vos

Zeer succesvolle week voor dsm-firmenich PostNL
Het is voor zijn ploeg dsm-firmenich PostNL de kers op de taart, na een bijzonder succesvolle week op Turkse bodem. De Nederlandse formatie wist namelijk ook de sprintetappes te domineren, met Fabio Jakobsen (één zege) en met name Tobias Lund Andresen (drie ritoverwinningen). Die laatste neemt bovendien ook de puntentrui mee naar huis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.