Geen koninklijke sprint in Istanbul: slotrit Ronde van Turkije geneutraliseerd
Feest bij dsm-firmenich PostNL in een nat en regenachtig Istanbul - foto: Cor Vos
zondag 28 april 2024 om 10:09

Geen koninklijke sprint in Istanbul: slotrit Ronde van Turkije geneutraliseerd

Een fikse tegenvaller voor de organisatie van de Ronde van Turkije: de achtste en laatste etappe in Istanbul kan vandaag niet doorgaan. De koersdirectie heeft vanwege de slechte weersomstandigheden besloten om de slotrit te neutraliseren.

“Vanwege de gladheid van de wegen is besloten om de achtste etappe te neutraliseren”, meldt de organisatie op zijn X-account. “Het peloton werkt nog wel de geplande route af, maar zal vervolgens slechts eenmaal (in plaats van vijf keer) over de lokale ronde koersen.”

Dit betekent dat het algemeen klassement nu al wordt opgemaakt, en dat Frank van den Broek zich eindwinnaar mag noemen van de 59ste Ronde van Turkije. De 23-jarige Nederlander greep afgelopen vrijdag de macht: in de koninginnenrit naar Manisa sloeg de renner van dsm-firmenich PostNL een dubbelslag.

Van den Broek blijft in het eindklassement de Eritreeër Merhawi Kudus en de Brit Paul Double voor. Het is voor zijn ploeg dsm-firmenich PostNL de kers op de taart, na een al bijzonder succesvolle week op Turkse bodem. De Nederlandse formatie wist namelijk ook de sprintetappes te domineren, met Fabio Jakobsen (één zege) en met name Tobias Lund Andresen (drie ritoverwinningen).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.