Fabio Jakobsen niet te zien in eerste Giro-sprint: “Mijn benen explodeerden”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 mei 2024 om 18:10

Fabio Jakobsen niet te zien in eerste Giro-sprint: “Mijn benen explodeerden”

De derde etappe van de Giro d’Italia draaide – ondanks een spectaculaire finale – uit op een sprint. Een sprint zonder Fabio Jakobsen, want de Nederlander moest op het laatste klimmetje afhaken. “Ik moest op 500 meter van de top de wielen laten gaan”, kijkt hij met Eurosport terug op de finale.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Mijn benen explodeerden”, is zijn duidelijke uitleg. “We hebben daarna afgesproken dat Tobi (Tobias Lund Andresen, red.) zijn kans mocht gaan. Hij was wel supergoed, het is jammer dat hij net niet kon winnen.” De jonge Deen – die in de voorbije Ronde van Turkije liefst drie etappes wist te winnen – eindigde als vijfde in Fossano.

Vervolgens was het een tijdje wachten op de binnenkomst van Jakobsen, die uiteindelijk als 130ste over de streep kwam, op bijna drie minuten van ritwinnaar Tim Merlier. “Ik sprint natuurlijk liever zelf. Maar als het niet voor mij is, dan is het voor hem”, doelt hij op zijn jongere ploegmaat.

“We wisten dat het vandaag kantje boord ging zijn. Ik doe mijn best en nu op naar dinsdag. Morgen is het een beetje dezelfde finale, maar is de helling wel wat korter. We gaan het gewoon weer proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.