Fabio Jakobsen niet te zien in eerste Giro-sprint: “Mijn benen explodeerden”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 mei 2024 om 18:10

Fabio Jakobsen niet te zien in eerste Giro-sprint: “Mijn benen explodeerden”

De derde etappe van de Giro d’Italia draaide – ondanks een spectaculaire finale – uit op een sprint. Een sprint zonder Fabio Jakobsen, want de Nederlander moest op het laatste klimmetje afhaken. “Ik moest op 500 meter van de top de wielen laten gaan”, kijkt hij met Eurosport terug op de finale.

“Mijn benen explodeerden”, is zijn duidelijke uitleg. “We hebben daarna afgesproken dat Tobi (Tobias Lund Andresen, red.) zijn kans mocht gaan. Hij was wel supergoed, het is jammer dat hij net niet kon winnen.” De jonge Deen – die in de voorbije Ronde van Turkije liefst drie etappes wist te winnen – eindigde als vijfde in Fossano.

Vervolgens was het een tijdje wachten op de binnenkomst van Jakobsen, die uiteindelijk als 130ste over de streep kwam, op bijna drie minuten van ritwinnaar Tim Merlier. “Ik sprint natuurlijk liever zelf. Maar als het niet voor mij is, dan is het voor hem”, doelt hij op zijn jongere ploegmaat.

“We wisten dat het vandaag kantje boord ging zijn. Ik doe mijn best en nu op naar dinsdag. Morgen is het een beetje dezelfde finale, maar is de helling wel wat korter. We gaan het gewoon weer proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.