Jakobsen houdt vertrouwen ondanks mindere start: “Niet iemand die zijn koppie laat hangen”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 mei 2024 om 11:05

Jakobsen houdt vertrouwen ondanks mindere start: “Niet iemand die zijn koppie laat hangen”

Het is voorlopig nog niet de Giro d’Italia van Fabio Jakobsen, maar de sprinter van dsm-firmenich PostNL is nog altijd zeer optimistisch. “Het is niet zo dat ik er heel ver vandaan zit”, geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jakobsen is op papier een van de snelste sprinters aan het vertrek van de Ronde van Italië, maar de 27-jarige Nederlander kwam er in de eerste etappes die eindigden in een sprint niet aan te pas. Maandag kwam hij helemaal niet aan sprinten toe, een dag later werd hij slechts 22ste. Het loopt met andere woorden nog niet bij dsm-firmenich PostNL en Jakobsen, maar die laatste houdt de moed erin.

“Deze zware start van de Giro is verre van ideaal en deze twee ritten waren geen pure massasprints. Maar dit hoort ook bij het fietsen. Het is niet zo dat ik er heel ver vandaan zit, maar ook niet super dichtbij. Het is jammer dat het deze twee dagen niet is gelukt en daar baal ik van. Ik ben echter niet iemand die zijn koppie laat hangen.”

En dus kijkt de rappe man alweer vooruit naar de rit van vandaag, die waarschijnlijk ook zal eindigen in een clash tussen de rappe mannen. Dit keer volgt er in de diepe finale geen korte helling: de top van de laatste klim ligt op goed twintig kilometer van de finish. “Vandaag is meer een sprint die op mijn lijf is geschreven. Daar gaan we er weer vol voor”, steekt Jakobsen zijn ambities niet onder stoelen of banken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.