Sam Bennett domineert Vierdaagse van Duinkerke: “Hopelijk haal ik de selectie voor de Tour”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 mei 2024 om 19:14

Sam Bennett domineert Vierdaagse van Duinkerke: “Hopelijk haal ik de selectie voor de Tour”

De voorbije seizoenen was het o zo lastig voor Sam Bennett om te winnen. In de voorbije Vierdaagse van Duinkerke volgde echter de ene overwinning na de andere: hij pakte vier van de zes ritten én het eindklassement. “Dit is heel fijn na enkele moeilijke jaren”, zei de Ier van Decathlon AG2R nadat hij de slotrit op zijn naam had geschreven.

“Ik wil nogmaals het team bedanken. Ze waren fantastisch”, vervolgde Bennett, die nog niet weet wat zijn volgende koers wordt. “Dat moet ik nog overleggen met het team. Het zou het Critérium du Dauphiné kunnen zijn, maar ook de Ronde van Zwitserland of de Ronde van België. Het lijkt de Dauphiné te worden, maar dat is nog niet zeker. Hopelijk vormt dat de opmaat naar de Tour. Ik bereid me voor alsof ik de Tour ga doen, dus hopelijk haal ik de selectie.”

Als Bennett inderdaad naar de Tour gaat, kan hij dan wedijveren met de sprintelite van dit moment? “De flow is in ieder geval terug. Misschien moet het piekvermogen nog een klein beetje omhoog, maar het gaat vooruit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.