Gebroeders Kreder samen naar Vuelta
donderdag 2 augustus 2012 om 15:14

Gebroeders Kreder samen naar Vuelta

foto: Sirotti

De broertjes Raymond en Michel Kreder zullen later deze maand aan de start van de Vuelta a España staan. Voor de Nederlanders, beiden in dienst van Garmin-Sharp, wordt het de eerste grote ronde van het seizoen. WielerFlits sprak kort met Raymond Kreder.

Voor Raymond wordt het zelfs zijn eerste grote ronde, en dat al in zijn eerste volledige profseizoen. “Ik kijk er naar uit. De langste etappekoers die ik tot nu toe heb gereden, bestond uit 10 ritten. Drie weken lang wordt dus een zware, maar mooie uitdaging,” vertelde de jongste van de twee.

“Ik ga proberen zo kort mogelijk te sprinten in de sprintetappes. In de bergritten zal ik mijn werk voor de ploeg doen en proberen om in een goede groep op tijd binnen te komen,” aldus Raymond Kreder.

Dat het geen makkelijk ervaring wordt, beseft de 22-jarige Nederlander maar al te goed. “Ik verwacht dat het drie weken lang afzien wordt. Uiteindelijk moet ik proberen Madrid te halen en natuurlijk wil ik een hoop leren van de ervaren renners in de ploeg en van de ploegleiding.”

Voor Michel Kreder wordt het zijn tweede grote ronde. De 24-jarige Nederlander reed de Vuelta ook al in 2010 en wist hem toen met een 151e plek in het algemeen klassement tot een goed einde te brengen.

De Vuelta, in Nederland ook wel bekend als de Ronde van Spanje, gaat op 18 augustus van start in Pamplona. Op 9 september zal de ronde dan finishen in Madrid.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.