Gefrustreerde Bennett wil revanche na mislukte sprint in eerste rit San Juan
foto: Cor Vos
maandag 28 januari 2019 om 19:34

Gefrustreerde Bennett wil revanche na mislukte sprint in eerste rit San Juan

Sam Bennett hoopt in het restant van de Vuelta a San Juan nog voor een ritzege te kunnen sprinten. De rappe Ier van BORA-hansgrohe verloor in de openingsrit zijn treintje uit het oog en eindigde uiteindelijk als derde. “Het is frustrerend. Ik was honderd procent zeker dat ik ging winnen, maar ik kon er niet uitkomen om te sprinten”, zei hij tegen Cyclingnews na afloop.

BORA-hansgrohe koos voor een trein met Peter Sagan en Erik Baška als laatste mannen voor Bennett. “Helaas verwachtte niemand dat Peter voor mij zou werken, dus wilde niemand mij in zijn wiel laten omdat zij die allemaal wilden”, beschrijft Bennett. “Ik raakte de trein compleet kwijt en moest zelf mijn weg vinden.”

“Ik kwam uiteindelijk op het goede moment, toen moest ik remmen, opnieuw sprinten, maar die gast in het groen kwam net voor mij. We raakten elkaar met de schouder (zie foto), maar hij ging niet aan de kant. Hij sloot mij in en liet mij er niet door. Daardoor kon ik niet sprinten”, doelt Bennett op de Italiaan Matteo Malucelli van Caja Rural-Seguros RGA, die de tweede plaats pakte achter winnaar Fernando Gaviria.

Bennett wil zich niet neerleggen bij deze derde plaats in San Juan. “Etappe twee is voor Peter en ik hoop dat ik hem kan helpen en zijn hulp kan terugbetalen. Ik hoop nog een andere kans te krijgen, als ik niet een klap krijg van de hitte”, aldus Bennett. In Argentinië lopen de temperaturen op tot 40 graden in deze periode, mede daardoor is de tweede etappe al ingekort.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 januari 2019 12:16
Je kan toch moeilijk verwachten dat Malucelli plaats gaat maken ... Die jongen heeft evenveel recht om zijn (goeie) sprint te rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.