George Bennett: “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim”
foto: Cor Vos
vrijdag 18 januari 2019 om 12:01

George Bennett: “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim”

George Bennett was één van de renners die de vierde rit van de Tour Down Under animeerde. De Nieuw-Zeelander van Team Jumbo-Visma sloop mee met Wout Poels toen de Nederlander de debatten opende op Corkscrew Road, maar in de afdaling zag hij nog eens zestien renners aansluiten. In het klassement staat Bennett nu zevende.

“Ik denk het niet”, reageerde Bennett tegenover Cyclingnews toen hem naar zijn podiumkansen werd gevraagd in de Tour Down Under, die zondag eindigt op Willunga Hill en daar in een definitieve plooi valt. “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim. Ik herpak mezelf en ga ervoor, maar het is echt akelig.”

De Nieuw-Zeelander moet echter vertrouwen kunnen putten uit de vierde rit, waarin hij met Poels, Richie Porte en Michael Woods de aanval koos. “Dat was de sterkste groep waarop je kon hopen en we gingen er allemaal voor. Het gemiddelde lichaamsgewicht van de groep was echter slechts zestig kilogram. Het was goed om de benen te testen en ik was echt verrast.”

Cameramotoren
Uiteindelijk werd het sterke viertal bijgehaald. “Ze kwamen heel snel van achteruit. Het is frustrerend, maar het is gebeurd. Het was echt een sterke zet, maar we hadden vroeger moeten aanvallen om er een succes van te maken. We hadden nog eens tien seconden nodig. Toen ze achter ons gingen rijden, met ook de cameramotoren in de buurt, maakte dat het verschil.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2019 12:51
Mooie ingesteldheid....
Je moet toch altijd uitgaan van je eigen sterkte..?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.