George Bennett: “Voorbereid op Californië met Tour in achterhoofd”
foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2019 om 15:53

George Bennett: “Voorbereid op Californië met Tour in achterhoofd”

George Bennett is afgelopen nacht begonnen aan de Tour of California. Het doel van de Nieuw-Zeelandse kopman van Jumbo-Visma is de eindzege, maar hij heeft zich niet specifiek voorbereid op de Amerikaanse koers. “Ik ben hier absoluut om te winnen, maar ik heb mij ook voorbereid met de Tour in het achterhoofd”, zegt Bennett tegen CyclingTips.

“Ik heb geen dingen gedaan die veel intensiteit eisen, slechts een sessie waarin ik een zware inspanning heb gedaan. Dat was op zeeniveau in Santa Rosa”, legt Bennett uit over zijn trainingsstage op hoogte in Boulder. Hij heeft vooral aan kracht gewerkt. “Ik heb mijn trainingsschema aangepast aan het weer en heb goed kunnen rijden, maar nooit te diep.”

Bennett doet dat vooral omdat het lastig is om te pieken én in de Tour de France te pieken. “Ik heb genoeg gedaan om er nu goed voor te staan en mee te doen. Nu ik er ben is de focus honderd procent op winnen gericht. Ik wil graag zien of ik goed genoeg ben”, kijkt hij vooruit.

‘Voorkeur aan programma Tour-Vuelta’
Vorig jaar was Bennett nog actief in de Giro d’Italia en werd hij achtste. “Het is een speciale wedstrijd, maar het past mij niet echt. Er zijn veel tijdritten, veel overgangsritten en slecht weer. Niet dat dat een groot issue is, maar het is niet aangenaam. Californië stelt mij in staat om de Tour goed te rijden. Het stelt mij in staat om de Vuelta te rijden en dat opent deuren. Ik geef de voorkeur aan dit programma”, aldus de kopman van Jumbo-Visma.

“In de Tour zal in bidonnen halen”, doelt Bennett op zijn helpersrol voor kopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic daar. “Zij gaan voor het klassement. Dat hangt wel af van hoe Roglic uit de Giro komt, maar die gast… Niets kan hem stoppen. Vorig jaar was ik achtste in de Giro en zij vierde en vijfde in de Tour. Ik heb dus de derde plek op de ladder. In de Tour ben ik helper en in de Vuelta rijd ik voor het klassement.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.