George Bennett, Sport-Vlaanderen Baloise, Miguel Ángel López
foto: Sirotti
dinsdag 17 april 2018 om 20:00

George Bennett, Sport-Vlaanderen Baloise, Miguel Ángel López

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over het tijdsverlies van George Bennett, het zevental van Sport Vlaanderen-Baloise voor Luik-Bastenaken-Luik en de reactie van Miguel Ángel López na zijn ritzege op de Alpe di Pampeago. 

Ploegleiding LottoNL-Jumbo niet teleurgesteld om tijdsverschil Bennett

George Bennett verloor vandaag in de Tour of the Alps kostbare tijd in het algemeen klassement. De Nieuw-Zeelander moest op de flanken van de Alpe di Pampeago de concurrentie laten gaan. De klimmer van LottoNL-Jumbo kwam uiteindelijk als 17e binnen, op 1.09 van ritwinnaar Miguel Ángel López.

Ondanks het tijdsverlies, is ploegleider Grischa Niermann niet dermate teleurgesteld. “Het belangrijkste is dat George een goede basis legt voor de aankomende Giro d’Italia. De rit verliep – buiten de valpartij van Sepp Kuss – volgens plan. Op de slotklim moest George op anderhalve kilometer van de streep passen. Dit is echter niet onlogisch gezien zijn zware val voor aanvang van de ronde.”

Overigens was Bennett niet de eerste renner van de Nederlandse brigade die de streep passeerde. De dit jaar uitstekend presterende Koen Bouwman klom naar een knappe vijftiende plaats, en kwam daarmee enkele seconden voor zijn kopman binnen. “Dat biedt perspectieven voor de komende etappes. De komende dagen zijn wat minder zwaar, waardoor Koen meer kans heeft”, aldus Niermann.


Van Hecke voert Sport Vlaanderen-Baloise aan in Luik-Bastenaken-Luik

Sport Vlaanderen-Baloise is de eerste ploeg die zijn selectie voor Luik-Bastenaken-Luik, die komende zondag op het programma staat, heeft bekendgemaakt. De Belgische ProContinentale ploeg trekt met rasaanvaller Preben Van Hecke naar Luik. De 35-jarige Belg kleurde in de Amstel Gold Race nog nadrukkelijk de koers als een van de vroege vluchters, wat hem uiteindelijk nog een twaalfde plaats in de daguitslag wist op te leveren.

Van Hecke krijgt het gezelschap van Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Kenneth Van Rooy en Aaron Verwilst.

Selectie flag-be Sport Vlaanderen-Baloise voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-be Benjamin Declercq
flag-be Kevin Deltombe
flag-be Dries Van Gestel
flag-be Preben Van Hecke
flag-be Kenneth van Rooy
flag-be Thomas Sprengers
flag-be Aaron Verwilst


Ritwinnaar López: “Speciaal om op zo’n beklimming te zegevieren”

Miguel Ángel López liet vandaag in de Tour of the Alps zien klaar te zijn voor de aankomende Giro d’Italia. Op de mythische beklimming van de Alpe di Pampeago wist de Colombiaan van Astana naar de ritwinst te spurten, door de Fransman Thibaut Pinot en zijn landgenoot Iván Ramiro Sosa te vloeren.

Na afloop was de frêle klimmer dan ook uitermate tevreden, zo valt te lezen op de ploegsite. “Ik weet dat dit een klim is met een enorme historie. Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik me nu in één adem mag noemen met kampioenen die hier in het verleden zegevierden. Ik voelde me op mijn gemak vanwege de aanwezigheid van mijn ploegmaten. Ik wist dat het zou uitdraaien op een sprint, dus besloot ik om energie te sparen voor de laatste meters.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 20:16
Flinke bos haar heeft Bennett.
17 april 2018 20:25
Hahaha
17 april 2018 20:57
@Christian
Verrek, nu je het zegt, had alleen de thumbnail gezien en dacht 'goh, wat heeft die Bennett een enorme mat'. Lol.
17 april 2018 22:06
Ongelooflijk dat een zichzelf serieus nemend medium als dit gewoon alleen maar knip en plakt zonder bronvermelding o.i.d. (of doet de lottojumbo site daar niet aan?)
17 april 2018 22:29
@Wouter
Als je hééééééél goed kijkt, dan zie je dat onder het allerallerallerkleinste woordje in de bewuste alinea een streepje staat. Duidelijk bedoeld om de bron formeel te vermelden, maar maximaal te verdoezelen.
18 april 2018 01:01
Hahahahahaha Lopez een frêle klimmer ? Alstublieft zeg, kan een adjectief nog minder bij iemand passen ?
18 april 2018 10:24
Goed meetpunt voor de knie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.