Geraint Thomas reageerde niet op aanval Tadej Pogacar: “Voelde me de hele dag niet super”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 17:37

Geraint Thomas reageerde niet op aanval Tadej Pogacar: “Voelde me de hele dag niet super”

Geraint Thomas was in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia geen partij voor rozetruidrager Tadej Pogacar, maar hij behield wel zijn tweede plaats. Hij finishte namelijk in dezelfde tijd als naaste belager Daniel Felipe Martínez. Aanvankelijk voelde de Brit zich niet zo goed, maar op de slotklim begon de benen te verbeteren, vertelde hij na afloop aan Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wisten dat de aanval zou komen”, doelt Thomas op de versnelling van Tadej Pogacar. “UAE reed de hele dag al hard om voor de rit te gaan. Chapeau voor hen. Ze hebben zich helemaal leeggereden voor één man.”

Op het moment dat Pogacar aanviel, probeerde Thomas niet te volgen, in tegenstelling tot Martínez. “Eerlijk gezegd voelde ik me niet honderd procent. Ik had geen vertrouwen, omdat ik me de hele dag niet super voelde. Dus toen de aanval kwam, dacht ik: ik gebruik de andere jongens, ik volg hen. Daarna werd het een kat-en-muisspel tussen ons. We lieten Pog gaan. Vervolgens kwam ik er wat door. Aan het einde voelde ik me oké. Het was mooi om samen met Dani te finishen en tijd te pakken op de rest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.