Geraint Thomas richt zich na Giro op de Tour: “De jongens helpen en voor een ritzege gaan”
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 11:05

Geraint Thomas richt zich na Giro op de Tour: “De jongens helpen en voor een ritzege gaan”

Geraint Thomas sloot de Giro d’Italia zondag af als nummer drie van het eindklassement. De 38-jarige Brit kan echter niet op zijn lauweren rusten, want over een maand staat hij alweer aan de start van de Tour de France. “Ik kijk er eerlijk gezegd naar uit”, zei hij na de slotrit van de Giro voor de camera van Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is een grote uitdaging”, aldus Thomas. “Ik moet weer fris worden en van het bier afblijven, na vanavond nog te genieten. Ik moet mijn kop erbij houden. Ik ga via een hoogtestage naar de Tour.”

Thomas kreeg ook nog de vraag voorgelegd of hij na deze Giro nog eens als klassementsrenner naar een grote ronde zal gaan. “Ik heb tegen veel mensen gezegd dat dit de laatste keer was dat ik voor een klassement heb gereden, maar over een week denk ik er waarschijnlijk al weer anders over… Ik weet het niet. Het is nu rusten, naar de Tour de France gaan en daar de jongens helpen, en proberen voor een rit gaan. Daarna gaan we het beoordelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.