Gerts: “Ga me wegcijferen voor het team”
Foto: Marcel Koch
vrijdag 15 januari 2016 om 16:52

Gerts: “Ga me wegcijferen voor het team”

Floris Gerts maakt komende week zijn WorldTour-debuut in de Tour Down Under. In het sterrenessemble van BMC moet hij titelverdediger Rohan Dennis en Richie Porte bij staan, toch niet de minste namen. “Ik kijk ernaar uit om te zien wat me te wachten staat”, vertelt hij.

Geen stress
“Ik had wel wat moeite met de jetlag, omdat ik nooit eerder zo ver heb gereisd”, beaamt Gerts tegen het Franse Velo-Club. “Maar ik voel me behoorlijk goed. We zij hier nu al een tijdje en ik heb me aardig aangepast. Ik vind het wel moeilijk om over mijn vorm te praten, omdat ik geen idee heb hoe de concurrentie ervoor staat. Ik probeer in ieder geval dagelijks mijn beste beentje voor te zetten. De Tour Down Under betekent mijn debuut in de WorldTour, maar stress ken ik niet. Ik voel me bevrijd en ken minder druk, omdat ik nu deel uit maak van de ploeg. Als stagiair moest ik mezelf nog bewijzen voor een plekje binnen het team, maar dat is nu niet meer het geval. Ik zal natuurlijk wel alles geven.”

In dienst van Dennis en Porte
Na de Tour Down Under blijft Gerts nog in Australië voor de Cadel Evans Ocean’s Road Race, maar eerst wacht dus zijn WorldTour-debuut. “Ik zal proberen om Rohan en Richie zo goed mogelijk te ondersteunen en kijk erg uit naar die rol. Als men mij echter vraagt om in de ontsnapping mee te gaan, dan doe ik dat natuurlijk met veel plezier. Ik ga gewoon mijn best doen om het team te ondersteunen. Bidonnen en blikjes drinken brengen, de kopmannen uit de wind houden, dat soort zaken. Ik hoop dat ik mijn rol op de best mogelijke manier kan invullen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2016 16:55
That's the spirit!
15 januari 2016 17:02
stapt BMC over van bidons naar blikjes ;)

zal wel bidons zijn en af en toe blikjes met wat anders
15 januari 2016 17:36
Mooi om te lezen, ik ben benieuwd! 'We' hebben gewoon een Nederlander zitten bij BMC!
15 januari 2016 17:41
Ben benieuwd hoe Gerts zich zal ontwikkelen. Toch zeker een jongen met potentie.
@Billi, In het oorspronkelijke interview staat niks over blikjes, dus maak je geen zorgen.
15 januari 2016 17:47
Nee niet wegcijferen! Je moet CQ punten scoren :)
15 januari 2016 18:50
@billi
Blikjes Met Cola, vermoedelijk ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.