Gino Mäder zegeviert in koninginnenrit Ronde de l’Isard U23, Williams eindwinnaar
foto: Sirotti (archief)
zondag 20 mei 2018 om 16:26

Gino Mäder zegeviert in koninginnenrit Ronde de l’Isard U23, Williams eindwinnaar

De slotetappe en tevens koninginnenrit in de Ronde de l’Isard 2018, heeft een zege opgeleverd voor Gino Mäder. De 21-jarige Zwitser van IAM Excelsior kwam solo aan in Saint-Girons. Aurélien Paret-Peintre eindigde als tweede en deed een poging om Stephen Williams uit de leiderstrui te rijden, maar de Brit hield stand. Sofiane Mérignat werd vandaag derde.

Zoals gewoonlijk bij beloftenkoersen, was het vanaf kilometer nul oorlog. Aanvaller die hun geluk beproefden, werden steeds teruggepakt door een langgerekt peloton. Op de Col d’Agnes waren het uiteindelijk Kobe Goossens (Lotto Soudal) en Fabien Rondeau (V.C. Rouen 76) die een serieus gat wisten te slaan. Na een lekke band voor de Fransman, werd ook de Belg snel teruggepakt door een elitegroepje. In de afdaling die volgde, was het Mäder die er vandoor ging.

De topfavorieten keken vervolgens naar elkaar, waardoor de Zwitser al snel een mooie voorsprong kreeg. Tiago Gomes Antunes geloofde het wel en trok in de contra attaque. Op de top van de laatste beklimming had Mäder een mooie voorsprong. Na een lekke band van leider Williams, besloot Paret-Peintre – de nummer drie in het klassement – in de laatste tien kilometer vol voor de eindzege te gaan. Hij viel aan, terwijl een sterke Jan Maas zijn wiel afstond aan ploeggenoot Williams. Daardoor wist de Brit op tijd terug te keren en de eindzege voor zich op te eisen. Dat gebeurde allemaal achter Mäder, die de dagzege veroverde.

Stephen Williams is eindwinnaar – foto: Audrey Duval

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2018 17:45
Heel mooie overwinning van Williams en SEG!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.