Giro 2024: Christophe Laporte hard onderuit in voorbereiding op tussensprint
foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 15:44

Giro 2024: Christophe Laporte hard onderuit in voorbereiding op tussensprint

Opnieuw pech voor Visma | Lease a Bike in de Giro d’Italia. Christophe Laporte is vlak voor de tussensprint van de vijfde etappe hard ten val gekomen. De Europese kampioen raakte de macht over het stuur kwijt toen hij in een put of gat in de weg reed. Met flink wat schaafwonden kon Laporte wel weer opstaan en op de fiets stappen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wat de exacte schade bij Laporte is, is nog niet bekend. Wel kon hij, na wat medische assistentie, zijn weg vervolgen. Het shirt en de broek van de Fransman waren wel flink beschadigd, omdat Laporte hard tegen het asfalt ging, en ook greep hij naar zijn scheenbeen.

Op de beelden is te zien hoe Laporte, vlak voor de eerste tussensprint van de dag in Ceparana, wat zei tegen een lead-out van Kaden Groves. Precies op dat moment reed hij over een put heen en raakte hij uit balans. Omdat Laporte op hoge snelheid reed, ging hij hard onderuit. Gelukkig voor Visma | Lease a Bike kon hij zijn weg vervolgen. Eerder deze ronde raakte de Nederlandse ploeg ook al Robert Gesink kwijt na een valpartij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.