Giro 2024: Cofidis ziet Stefano Oldani door ziekte opgeven, Louis Barré ook uit koers
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 11:15

Giro 2024: Cofidis ziet Stefano Oldani door ziekte opgeven, Louis Barré ook uit koers

Stefano Oldani is de volgende renner die wegens ziekte moet opgeven in de Giro d’Italia. Dat heeft Cofidis, de ploeg van de 26-jarige Italiaan, laten weten op X. Oldani is de twintigste uitvaller in de 107e Ronde van Italië.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Stefano Oldani moet zich wegens ziekte terugtrekken uit de Giro d’Italia. Hij zal vandaag dan ook niet aan de start verschijnen van de elfde rit. Een goed herstel, Stefano!”, steekt Cofidis zijn renner een hart onder de riem.

De Italiaanse aanvaller heeft dit seizoen nog niet kunnen schitteren voor zijn nieuwe werkgever Cofidis. Voor Oldani is zijn opgave in de Giro een zoveelste streep door de rekening in 2024, nadat hij in het voorjaar al meerdere keren ten val kwam. De renner won twee jaar geleden – in dienst van (toen nog) Alpecin-Fenix – nog een etappe in de Ronde van Italië.

Oldani is zeker niet de eerste renner die wegens ziekte de strijd moet staken in deze Giro. Alexey Lutsenko, Max Kanter, Ethan Vernon, Marius Mayrhofer en Olav Kooij gingen hem al voor. En eerder deze ochtend werd bekend dat Cian Uijtdebroeks, de nummer vijf in het klassement, te ziek is om zijn weg te vervolgen.

Na het uitvallen van deze renners werd er vanuit diverse hoeken geopperd dat het corona-virus rondgaat in het Giro d’Italia peloton. Dat wordt door Visma | Lease a Bike stellig tegengesproken. Meerdere coureurs geloven wel dat er een virus rondgaat in het Giro-peloton. Aan WielerFlits vertelden diverse renners dat er een kuchje in het peloton heerst, waar veel renners last van hebben.

Arkéa-B&B Hotels verliest Louis Barré
Arkéa-B&B Hotels begint ook met een mannetje minder aan de elfde Giro-rit. Louis Barré geeft er na tien etappes namelijk de brui aan. De 24-jarige Fransman is niet ziek, maar heeft te veel last van zijn val van gisteren. Dat laat zijn Franse werkgever weten in een perscommuniqué.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.