Giro 2024: Dit is het onwaarschijnlijke scenario waarin Tadej Pogacar de bergtrui nog kan verliezen
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 11:54

Giro 2024: Dit is het onwaarschijnlijke scenario waarin Tadej Pogacar de bergtrui nog kan verliezen

Tadej Pogacar is nagenoeg zeker dat hij naast het algemeen klassement ook het bergklassement wint in de Giro d’Italia. De Sloveen heeft een voorsprong van 77 punten in het klassement. Alleen Georg Steinhauser en Giulio Pellizzari kunnen nog op en over Pogacar gaan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar heeft zich nooit gemengd in de strijd voor de bergpunten, maar verzamelde die automatisch door zijn ritzeges. Het heeft ervoor gezorgd dat de kopman van UAE Emirates na negentien dagen koers op een totaal van 230 punten staat. Steinhauser staat op plaats twee met 153 punten, Pellizzari op plaats drie met 148 punten.

In de voorlaatste etappe van zaterdag kunnen Steinhauser en Pellizzari nog nét genoeg punten te verdienen om Pogacar in te halen. Steinhauser moet alle 83 punten pakken en Pogacar mag er niet meer dan 5 nemen. Voor Pellizzari wordt het nog moeilijker, hij moet ze ook alle 83 pakken en Pogacar mag geen enkel bergpunt mee naar huis nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.