Giro 2024: Geraint Thomas valt in ultieme finale van rit negentien, maar concurrenten wachten
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 17:27

Giro 2024: Geraint Thomas valt in ultieme finale van rit negentien, maar concurrenten wachten

Geraint Thomas is ten val gekomen in de finale van de negentiende etappe van de Giro d’Italia. De Brit van INEOS Grenadiers verloor daardoor de aansluiting met de andere favorieten, maar die besloten hun benen stil te houden. Zodoende kon de nummer drie van het klassement weer terugkeren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij vond plaats op een kleine zes kilometer van de streep, net na de laatste beklimming van de dag. Thomas zat in het peloton dat was uitgedund tot zo’n vijftien renners. Hij keek even achterom om de schade op te nemen, maar net toen hij zijn blik weer naar voren richtte, tikte hij met zijn voorwiel het achterwiel van zijn voorganger (Antonio Tiberi) aan. De routinier was de enige die hierdoor ten val kwam.

In de groep zaten onder meer Thomas’ directe concurrenten Daniel Felipe Martínez (tweede), Ben O’Connor (vierde) en Antonio Tiberi (vijfde), maar zij besloten niet te profiteren van de situatie. Het tempo werd gedrukt, waardoor Thomas in een mum van tijd terug kon keren, ondanks dat hij van fiets had moeten wisselen. Zijn ploeggenoot Thymen Arensman hoefde niet te wachten op zijn kopman en bleef bij de andere favorieten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.