Giro 2024: Torstein Træen (Bahrain Victorious) knijpt in de remmen
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 mei 2024 om 13:57

Giro 2024: Torstein Træen (Bahrain Victorious) knijpt in de remmen

Bahrain Victorious is nog maar met zeven renners actief in de Giro d’Italia. Torstein Træen ging vandaag nog wel van start in de vierde etappe naar Andora, maar gaf er onderweg de brui aan. De Noorse klimmer heeft te veel last van de naweeën van zijn val in de openingsetappe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Træen was in de eerste etappe naar Turijn betrokken bij een valpartij op goed dertig kilometer van de finish. Robert Gesink (die ook al niet meer in koers is) en Domenico Pozzovivo maakten bij deze val eveneens kennis met het Italiaanse asfalt.

“Jammer genoeg was er de nare val van Torstein”, keek ploegleider Gorazd Stangelj erop terug. “Het is te hopen dat hij de koers kan voortzetten. Het was echt een lelijke val en zijn knie ziet er slecht uit.” De 28-jarige klimmer wist zijn weg wel te vervolgen in de Giro, maar bleef toch last houden van zijn val.

Træen begon dinsdag nog wel aan de vierde etappe van Acqui Terme naar Andora, maar het bleek een gevecht tegen de bierbaai en dus besloot de renner na goed vijftig kilometer in de remmen te knijpen. Hij is daarmee de vijfde opgever deze Giro d’Italia. Eerder verlieten Robert Gesink (Visma | Lease a Bike), Simon Carr (EF Education-EasyPost), Eddie Dunbar (Jayco AlUla) en Bram Welten (dsm-firmenich PostNL) de ronde al.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.