Greg Van Avermaet opent nieuw seizoen wederom in Ster van Bessèges
foto: Cor Vos
vrijdag 28 januari 2022 om 21:50

Greg Van Avermaet opent nieuw seizoen wederom in Ster van Bessèges

Greg Van Avermaet begint woensdag in de Ster van Bessèges aan het nieuwe wielerseizoen. Het is voor het tweede jaar naeen dat de 36-jarige renner van AG2R Citroën in Zuid-Frankrijk aftrapt.

“Net als vorig jaar heb ik ervoor gekozen om opnieuw in de Ster van Bessèges te koersen”, laat Van Avermaet weten in een communiqué via zijn ploeg. “Sommige van de etappes liggen me echt. Dit geeft me de kans om meteen te zien hoe ik ervoor sta en zelfs om weer vertrouwen te krijgen met wat resultaten. We zullen zien wat we als AG2R Citroën kunnen presteren.”

De nummer drie van de afgelopen Ronde van Vlaanderen kijkt ernaar uit om weer te beginnen. “Ik heb een goede winter achter de rug en ben blij om terug in competitie te zijn. Nadat ik Covid had, heb ik de training een week later hervat dan de bedoeling was. Maar dat heeft geen invloed op mij gehad”, vertelt hij verder.

Van Avermaet wil de ritten in Bessèges (2-6 februari) en de Spaanse Ruta del Sol (16-20 februari) gebruiken om weer in vorm te komen en zich klaar te stomen voor de klassiekers eind februari.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.