Groenewegen en Looij kopmannen bij Roompot Oranje Peloton in Scheldeprijs
Dylan Groenwegen
dinsdag 7 april 2015 om 15:43

Groenewegen en Looij kopmannen bij Roompot Oranje Peloton in Scheldeprijs

Dylan Groenewegen en André Looij zijn de beschermde renners bij Roompot Oranje Peloton tijdens de Scheldeprijs. Deze wedstrijd staat morgen op het programma met start in Antwerpen en aankomst in het nabijgelegen Schoten. 

De Scheldeprijs is meestal een wedstrijd voor sprinters, en daarom kiest ook de Nederlandse ProContinental-ploeg voor de snelle mannen. Jesper Asselman maakt in Vlaanderen zijn rentree nadat hij een tijdje afwezig was door ziekte. Zijn laatste wedstrijd was Nokere Koerse op 18 maart.

Selectie Roompot Oranje Peloton voor Scheldeprijs 2015 (8 april)
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl André Looij
flag-nl Jesper Asselman
flag-nl Huub Duyn
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Brian van Goethem
flag-nl Tim Kerkhof
flag-nl Wesley Kreder

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 april 2015 16:13
Mikken op een top-5 plek denk ik, dat zou al heel knap zijn in dit deelnemersveld waar echt heel veel sprintgeweld aanwezig is, weliswaar meestal niet uit de A-categorie maar toch. Verder zal er aan Kristoff wel niet veel te doen zijn. Viviani lijkt me ook te snel, daarachter een leuke strijd voor de overige plaatsen.
7 april 2015 16:59
Hoe komt het dan dat Viviani vorig jaar pas 42ste werd? Wel de beste van team Cannondale toen.
7 april 2015 17:55
Denk niet dat Kristoff iets gaat riskeren morgen. In de Scheldeprijs is het altijd vragen om valpartijen met die bagger aankomst. En mocht hij wel meesprinten dan is het absoluut geen zekerheid dat het wint, laat staan dat hij überhaupt op het podium komt.
8 april 2015 12:01
@ TheArt

ALs Kristoff niets gaat riskeren, kan hij net zo goed niet meedoen, en gewoon een zware training inlassen. Ook als je hier niet voor de overwinning rijdt, is er risico op valpartijen. Als je dat risico toch loopt, kun je net zo goed meedoen om de overwinning.

Waarom Kristoff geen zekerheid is voor het podium, snap ik niet helemaal. In de Driedaagse was hij in de sprint toch ook niet te kloppen, en er zijn dan wel veel sprinters hier, maar meestal van het tweede garnituur.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.