Groenewegen: “Jammer genoeg wilde Deceuninck-Quick Step geen sprint”
foto: Cor Vos
vrijdag 20 september 2019 om 19:22

Groenewegen: “Jammer genoeg wilde Deceuninck-Quick Step geen sprint”

Dylan Groenewegen en zijn ploegmaat Timo Roosen waren dicht bij winst in het Kampioenschap van Vlaanderen, maar de hoogste trede op het podium was voor Jannik Steimle weggelegd. “We verloren vandaag, maar morgen hebben we een nieuwe kans.”

“Het ziet er altijd een beetje stom uit om tweede en derde te eindigen, maar het was best wel een zware koers”, zei Groenewegen na afloop van de koers. “Deceuninck-Quick Step wilde niet graag een sprint, dus bleven ze demarreren. Dat moet je het spelletje wel meespelen en meeschuiven. Dat deden we goed. Uiteindelijk reed er eentje van ze weg en toen reageerde Timo. Ik bleef voor als het eventueel nog een sprint zou worden erachter. Timo kwam nog dichtbij, dan is het jammer dat het net niet lukt. Maar met een tweede en derde plek hebben we een goede koers gereden.”

Waaiers zorgden voor flinke problemen in het peloton op 45 kilometer van de finish. De mannen van Deceuninck-Quick Step trokken het op de kant, waardoor meer renners verrast werden. “We hadden twee man mee en toen moest ik in mijn eentje overspringen. Dat viel niet mee! Toen ik er eenmaal bij kwam, trokken ze nog een keertje door en kreeg ik het heel even zwaar. Dan wachtten Timo en Mike eigenlijk perfect op me. Ik kon even herstellen en op een goede manier aansluiten. Vanaf dat moment was het meekoersen en werd het een leuk spelletje.”

Goed teken
Het was weliswaar om de derde plaats, maar dat sprintje trok Groenewegen overtuigend naar zich toe. “Ik voelde me niet heel goed vandaag, maar in de sprint heb ik niemand meer echt gezien, dus dat is wel weer een goed teken. Blijkbaar wilde Deceuninck-Quick Step niet per se een sprint vandaag, dus dat was jammer. Maar het was een leuk spelletje en dat hoort er dan ook bij. We verloren vandaag, maar morgen (in de Primus Classic, red) hebben we een nieuwe kans”, aldus de Nederlander.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.