Havik en Van den Bossche nemen leiding over in Zesdaagse van Gent
Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik - foto: Cor Vos
zondag 20 november 2022 om 08:31

Havik en Van den Bossche nemen leiding over in Zesdaagse van Gent

Yoeri Havik en Fabio Van den Bossche gaan vandaag als leiders de slotdag in van de Zesdaagse van Gent. Het Nederlands-Belgische duo greep zaterdag de macht in de eerste ploegkoers en beschikt nu over de beste papieren.

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys, de vorige leiders, volgen nu op één ronde van Van den Bossche en Havik. De afscheidnemende Iljo Keisse en zijn partner Jasper De Buyst kijken eveneens tegen een achterstand aan van één ronde, net als de Belg Jules Hesters en de Duitser Tim Torn Teutenberg.

De Deen Matias Malmberg begon de vijfde dag van de Zesdaagse van Gent met winst in de eerste puntenkoers. De tweede puntenkoers was dan weer een prooi voor Tuur Dens, maar voor het echte spektakel moesten we wachten op de eerste ploegkoers. Na een spektakelstuk van de bovenste plank wist Havik de genadeklap uit te delen.

Keisse is bezig aan de laatste loodjes – foto: Cor Vos

En zo gingen we het tweede deel van de avond in met een nieuw leidersduo: Van den Bossche en Havik. In de slotnummers (de 500 meter sprint en de tweede ploegkoers) gaven de Belg en Nederlander hun leidersplaats niet meer uit handen. Integendeel, met winst in de 500 meter sprint sprokkelde het duo nog eens twintig belangrijke punten.

Havik en Van den Bossche (274 punten) hebben bij het ingaan van de slotdag een ronde voorsprong op Ghys en De Vylder (284 punten), die wel een hoger puntentotaal hebben. Jules Hesters en Tim Torn Teutenberg (216 punten) en Iljo Keisse en Jasper De Buyst (156 punten) maken ook nog altijd kans op de overwinning.

flag-be Zesdaagse van Gent 2022 
Stand na dag 5
1. flag-be/flag-nl Fabio Van den Bossche-Yoeri Havik – 274 punten
2. flag-be/flag-be Lindsay De Vylder-Robbe Ghys – 284 punten en 1 ronde
3. flag-be/flag-de Jules Hesters-Tim Torn Teutenberg – 216 punten en 1 ronde
4. flag-be/flag-be Iljo Keisse-Jasper De Buyst – 156 punten en 1 ronde
5. flag-nl/flag-nl Vincent Hoppezak-Philip Heijnen – 208 punten en 5 ronden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.