Heldenrol voor Steven Kruijswijk bij zware valpartij Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 08:17

Heldenrol voor Steven Kruijswijk bij zware valpartij Ronde van het Baskenland

Video De snoeiharde valpartij in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland hield donderdag de gemoederen flink bezig. Meerdere renners moesten met zware blessures uit de ronde stappen. Maar in de chaos kort na de val was er ook een heldenrol weggelegd voor Steven Kruijswijk van Visma | Lease a Bike, is terug te zien op de beelden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 36-jarige klimmer zit iets verderop in het peloton als de valpartij plaatsvindt. Kruijswijk grijpt onmiddellijk naar zijn rem aan de kant waar de gevallen renners liggen. Als tweede renner van Visma | Lease a Bike is hij bij zijn kopman. Nadat hij de status doorgeeft via zijn oortje, er nog een ploeggenoot bij Jonas Vingegaard is én de eerste arts zich meldt, loopt Kruijswijk weg.

De ancien begint zich te ontfermen over zijn andere collega’s in het peloton. Een voor een checkt hij achtereenvolgens hoe het is met Sean Quinn, Primož Roglič en Steff Cras. Daarna haalt hij ook de fiets van Jefferson Cepeda af, voordat hij opnieuw polshoogte gaat nemen bij Vingegaard. Vervolgens wacht hij op ploegleider Frans Maassen om hem van de eerste informatie te voorzien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.